Roope Mokka

Co-founder

roope.mokka@demoshelsinki.fi

+358 44 040 0413

Roope Mokka on tulevaisuudentutkija, kaupunkikehittäjä ja toinen Demos Helsingin perustajista.

Roopella on 20 vuoden kansainvälinen kokemus hallitusten, yritysten ja kansalaisjärjestöjen neuvonantajana. Hänen erikoisalansa ovat suuret yhteiskunnalliset murrokset ja erityisesti teknologioiden merkitys niissä.

Demos Helsingissä Roope osallistuu kaikkien tiimien töihin tavoitteenaan nostaa projektien vaikutusta liittämällä ne suuriin yhteiskunnallisiin muutoksiin ja trendeihin. Demos Helsingin tiimit ovat Governance Innovation, Radical Strategy, Science in Society, Urban Transformations, One Planet Economy, Future of Work and EducationHealth and Capabilities ja Tech for Society

Roope on kirjoittanut tulevaisuudesta laajasti, akateemiselle yleisölle, tietokirjoja, valtionhallinnon raportteja, skenaariotutkimuksia ja pamfletteja. Mokan teokset käsittelevät kysymyksiä talouskasvusta, digitalisaatiosta ja esineiden internetistä, ilmastonmuutoksesta ja kulutuskulttuurista, perustulosta ja kaupungistumisesta, subjektiivista hyvinvoinnista, valinnan vapaudesta ja terveydestä sekä innovaatio- ja yhteiskuntateoriasta. Hän on yksi Suomen maabrändiraportin kirjoittajista. Roope on ollut Yleisradion kolumnisti vuodesta 2016.

Roope on luennoi ja opettaa ennakointia ja design ajattelua muun muassa KTH Royal Institute of Technology, Aalto, Chalmers tekniska högskolan ja Kunsthøgskolen i Oslo -yliopistoissa, ja esiintyy puhujana säännöllisesti tapahtumissa, kuten TedXAmazon, Slush ja Sustainable Brands.

Hän on opiskellut yhteiskuntatieteitä London Schoool of Economicissä sekä Helsingin, Leicesterin ja Bristolin yliopistoissa. Vapaa-aikanaan Roope lepää, tanssii ja seuraa mielijohteita.