Smart Retro -ohjelmaan valittiin 12 lupaavaa yritystä

Demos Helsingin johtamaan Peloton Smart Retro -kiihdytysohjelmaan on valittu 12 yritystä. Valitut yritykset tarjoavat älykkäitä ja kestäviä palveluita kaupunkilaisille. Mukana ovat City Car Club, Ekerne & Gamla Enskede Lådcyklar AB, Fourdeg, Greenely, IAgree, Meido, MoralGuard, Nurmi Clothing, PiggyBaggy, Remarket, Urban Fruit Initiative ja Yhteismaa. Kaikkiaan ohjelmaan haki 62 yritystä eri puolilta Eurooppaa.

”Kiihdytysohjelman herättämä suuri mielenkiinto on osoitus siitä, että Demos Helsinki on noussut johtavien smartup -toimijoiden joukkoon Euroopassa”, kertoo Roope Mokka Demos Helsingistä. Nyt järjestettävä Peloton-ohjelma on kaikkiaan jo viides. Tämän lisäksi Demos Helsinki pyörittää smartup-yrityksille myös Peloton Clubia.

Smart Retron kiihdytysohjelma koostuu Lahdessa 4.-5.12.2014 ja Tukholmassa 21.-22.1.2015 järjestettävistä innovaatioleireistä sekä molemmissa kaupungeissa kevään 2015 aikana järjestettävistä urbaanien palveluiden ja tuotteiden testijaksoista. Mukana innovaatioleireillä sekä kevään testausjaksossa on myös joukko suurempia yrityksiä ja kaupunkeja. Lisäksi testijaksolle haetaan mukaan edelläkävijöitä, asukkaita ja yhteisövaikuttajia, joilla on kiinnostus testata arjessaan uusia palveluita. Siten he ovat mukana kehittämässä ja edistämässä niiden käyttöönottoa.

Smart Retro -ohjelmassa smartup-yritykset kehittävät uusia kaupunkielämän laatua parantavia palveluita ja rakentavat kumppanuuksia. Uudet palvelut voivat liittyä esimerkiksi autojen ja tilojen yhteiskäyttöratkaisuihin, energiaa säästäviin tekniikoihin tai kivijalkakauppojen palveluiden tulevaisuuteen. Ohjelman taustalla on ajatus älykkään kaupungin toiminnallisuuksista toteutettuna kaupunkien ikääntyvässä rakennuskannassa. Kaupunkien korjausrakentamista ja uudistamista voi samalla tehdä kestävästi, ekologisesti, energiatehokkaasti ja kaupunkilaisten palveluita sekä elämänlaatua parantaen.

Demos Helsingin lisäksi hankkeen takana on joukko pohjoismaisia yksityisiä ja julkisorganisaatioita, kuten Lahden kaupunki, YIT, Citycon Finland, Granlund, Citymarket Paavola, Kesko, Stockholmshem, Stockholm Business Region Development ja FutureBuilt of Oslo Community.

Lisää Smart Retro -ohjelmasta: http://smartretro.www.demoshelsinki.fi/