fbpx

Untitled

Untitled on vuonna 2020 perustettu globaali yhteisö, jota Demos Helsinki yhtenä sen perustajista koordinoi. Sen tarkoitus on kuvitella uudelleen yhteiskunnan keskeisiä instituutioita ja kokeilla, miten niitä voidaan rakentaa uudelleen. Yhteisön aloittamia kokeiluja kehitetään ja testataan seuraavan 10 vuoden aikana. Vuosittainen Untitled Festivaali on alusta kuvitella yhdessä ja levittää kokeiluita ja aloittaa uusia.

Untitled tuo yhteen epätavallisen joukon toimijoita eri sektoreilta. Joukkoon kuuluu satoja toimijoita yli 30 maasta, muun muassa Pohjoismaista, Japanista, Kolumbiasta, Meksikosta, Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta.

“Change has to come from different worlds. From artists to policy makers. From hackers to informal workers.”

Untitledin tavoite on kunnianhimoinen: kuvitella, mihin suuntaan maailmaa halutaan viedä seuraavan 10 vuoden aikana ja kokeilla tapoja päästä toivottuun lopputulokseen. Vuonna 2020 mielialoja ovat maailmanlaajuisesti synkistäneet talouden murheet ja koronaviruksen luoma stressi terveydestä ja vapaudesta. Untitled-toimijat Alaskasta Australiaan uskovat, että pystymme vaikuttamaan siihen, millaisessa maailmassa elämme kriisien jälkeen.

“What everyone involved has in common is that we all see the changing world and crises as an opportunity to reimagine the building blocks of society.”

Untitled tarjoaa kanavan vaikuttaa tulevaisuuteen: mukana olevat toimijat ovat käynnistäneet tahoillaan kokeiluja, joita viedään eteenpäin 10 vuoden aikana. Vuoden 2020 Untitled-festivaali toimi alkusysäyksenä mm. seuraaville kokeiluille:

Ylva, yksi Untitledin perustajista, on yritysaktivisti, joka haluaa muuttaa kiinteistö- ja rakennusalaa regeneratiiviseksi. Se toteuttaa kokeiluja kiinteistöissään.

TOKEN tarkastelee lohkoketjuteknologian mahdollisuuksia: voitaisiinko sen avulla lisätä julkisen hallinnon läpinäkyvyyttä?

The Tramperyn uusi yrityskiihdyttämö pyrkii löytämään vaihtoehtoja Piilaakson voittokeskeiselle menestysmallille. Kuinka voimme innostaa yrittäjiä omaksumaan ajattelutavan, jossa sosiaalinen vastuu ja kestävät valinnat ovat liiketoiminnan ytimessä?

Kokeilujen lisäksi keskeisessä roolissa Untitledissa on taide, joka auttaa meitä kuvittelemaan kuvittelematonta. 

“Untitled combines both the left and right side of the brain in their activities, where logic and intellect meet with imagination and arts.”