fbpx

Konsultointipalvelut

Ei suunnata menneeseen: loikataan tulevaan.

Ota meihin yhteyttä

Leena Alanko

Team lead, Emancipatory Economy

leena.alanko@demoshelsinki.fi

+358 50 537 3393

Mikko Annala

Vanhempi asiantuntija

mikko.annala@demoshelsinki.fi

+358 40 778 6062

Olli Bremer

Chief Operating Officer

olli.bremer@demoshelsinki.fi

+358 46 600 0804

Tämän vuosituhannen haasteita ei ratkaista yhdellä sektorilla, vaan tarvitsemme kaikki yhteiskunnan toimijat mukaan. Demos Helsingin tavoite on auttaa organisaatioita edistämään kestävää ja reilua yhteiskunnallista muutosta. Olemme viimeiset 15 vuotta työskennelleet uteliaiden hallintojen, yritysten, kaupunkien ja muiden tulevaisuuteen vaikuttavien toimijoiden kanssa. Erikoisalaamme ovat yhteiskehittäminen, kokeilut ja ennakointi, ja sovellamme osaamistamme kaikilla eri sektoreilla ja toimialoilla sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tarjoamme konsultointipalveluja julkiselle ja yksityiselle sektorille neljän tiimin voimin: Transformative Governance, Regenerative Infrastructure, Emancipatory Economy, Expanding Agency in Decarbonization. Lisäksi laajennamme toimintaamme Ranskassa, jossa meillä on tiimi Pariisissa. Lue lisää konsultointipalveluistamme alla.

Tulevaisuuden ennakointi on välttämätöntä maailman mullistusten keskellä. Autamme löytämään ne kysymykset ja vastaukset, joilla muokkaat tulevaisuutta.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet hallituksia, yrityksiä, kaupunkeja, kansalaisjärjestöjä ja yliopistoja rakentamaan tulevaisuutta. Työkalujamme ovat muun muassa ennakointi, yhteiskehittäminen ja tutkimus.  

Haluamme työskennellä muutoksen eturintamassa yhdessä aikamme päättäväisimpien muutoksentekijöiden kanssa. Maailma tarvitsee nyt organisaatioita, jotka ratkaisevat oikeat ongelmat, kysyvät relevanteimmat kysymykset ja löytävät lupaavimmat vastaukset. 

Esimerkkejä työstämme:

Kuinka hyvin olet valmistautunut navigoimaan jatkuvan muutoksen keskellä, myös oman toimialasi ulkopuolella? Autamme vahvistamaan ja luomaan uutta positiota niin markkinalla kuin yhteiskunnassa. 

Digitalisaatio ja ilmastonmuutos ovat nopeassa ajassa muuttaneet kaikkien organisaatioiden toimintakenttää. Seuraavien 5-15 vuoden aikana kaikki merkittävät toimialat joutuvat käymään läpi ison muutoksen, kun koko yhteiskunta valmistautuu siirtymään kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Meidän kanssamme löydät radikaalit visiot ja varmistat strategiatyösi tulevaisuuskestävyyden.

Esimerkkejä työstämme

“Yhdessä” on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Siksi myös yhteiskehittäminen ja yhteisöjen rakentaminen yli toimialarajojen on osaamisemme ytimessä. 

Aito vaikuttavuus syntyy sektorirajat ylittävästä yhteistyöstä. Jokaisen organisaation tulisi olla parhaimmillaan luomassa arvoa yhdessä muiden kanssa, ei yksin. Meillä on pitkä kokemus erilaisten sidosryhmien sitouttamisesta kestävän ja reilun yhteiskunnan rakentamiseen – niin resurssien, kyvykkyyksien kuin tavoitteiden kautta.

Esimerkkejä projekteista

  • Yhdistimme voimat Google.org:n, Nestan ja SAK:n kanssa tuodaksemme Suomeen koulutusohjelman sellaisille työntekijöille, joiden ammatit ovat eniten muuttumassa automaation ja digitalisaation seurauksena. 
  • Olimme yksi COMMITTED-yhteisön perustajista, joka keskittyi energiavallankumouksen teemoihin. Muita perustajajäseniä olivat Fortum, ST1, Tieto ja Wärtsilä.

Mikä ennen tunnettiin suunnitteluna, tunnetaan nyt kokeiluina. Kokeilukulttuurin omaksuminen luo uusia ideoita ja ratkaisuja, mutta kiihdyttää myös oppimista ja innovointia koko organisaatiossa. Meillä on tästä näyttöä. 

Monet hallinnot ja yritykset ovat siirtyneet pois vanhoista ajatusmalleista kohti kokeilevampaa toimintakulttuuria. Parhaimmillaan kokeilut parantavat osallistumista, lisäävät luottamusta ja kiihdyttävät jatkuvaa oppimista koko organisaatiossa. Tämä on erityisen tärkeää, kun harkitaan uusien toimintatapojen levittämistä tai resurssien kohdistamista uusille projekteille.

Esimerkkejä projekteista