Näin Lahti saavuttaa ympäristötavoitteensa vuoteen 2025 mennessä

Ajatushautomo Demos Helsinki ja Lahden kaupunki julkaisevat tänään aikajanan, jossa esitetään keinoja, joilla Lahti saavuttaa ympäristötavoitteensa. Aikajanalla on 15 tarinaa, jotka kuvaavat onnistumisia asumisen, liikkumisen ja liiketoiminnan saralla vuosina 2014-2025. ”Lahteen halutaan esimerkiksi Suomen kätevin joukkoliikenne, resurssiviisaan asumisen testialustoja, yhteiskäyttöpalveluja ja hajautettua uusiutuvan energian tuotantoa, kuvaa tutkija Satu Lähteenoja Demos Helsingistä. ”

Demos Helsingin vetämässä tulevaisuusprosessissa uudet ratkaisut keksittiin yhdessä kaupungin työntekijöiden, yritysten ja asukkaiden kanssa. Yhteensä työhön osallistui yli 50 ihmistä. ”Lahdella on ympäristökaupunkivisio ja kunnianhimoisia tavoitteita, kuten päästöjen puolittaminen ja pyöräilyn määrän kaksinkertaistaminen vuoteen 2025 mennessä. Tulevaisuustyöllä saimme uutta potkua työhömme ja lisää tekijöitä mukaan”, toteaa kehityspäällikkö Saara Vauramo Lahden kaupungilta. ”On hienoa tietää, että näillä ideoilla on jo monen ihmisen ja tahon tuki”, hän jatkaa.

Verkossa julkaistu aikajana on kutsu toimintaan. ”Kaikki ideat ovat yhdessä keksittyjä ja kaikkien vapaasti toteutettavissa”, Lähteenoja korostaa. Kaupunki aikoo hyödyntää julkaisua mm. yleiskaavatyössä sekä tulevien kehityshankkeiden valmistelussa. Sähköinen julkaisu on nähtävissä ja kommentoitavissa osoitteessa http://lahti2025.fi/