Kestävä matkailu Kaakkois-Suomessa: kulttuurihistoriaa ja pimeitä elämyksiä

Voisiko Kaakkois-Suomesta tulla Pietarin ja Helsingin matkailijoita houkutteleva lähimatkailukohde? Kuinka valjastaa paikallinen osaaminen matkailun käyttöön? Miten edistetään ympärivuotista matkailua? Demos Helsinki pohtii parhaillaan vastauksia näihin ja muihin kestävän matkailun kysymyksiin yhdessä Oxford Researchin ja Kaakkois-Suomen elinkeinoyhtiöiden kanssa.

Matkailutoimialasta on povattu Kaakkois-Suomeen merkittävää uutta tukijalkaa korvaamaan menetettyjä työpaikkoja. Potentiaali on huikea, matkailuvirrat erityisesti Venäjältä ovat kasvussa ja alueella on paljon suunnitelmia uusille investoinneille. Kuinka kasvavasta matkailusta tehdään kestävää? Tätä kokoontui pohtimaan Kaakkois-Suomen matkailun edelläkävijäjoukko 11.-12.4.2013. Pyhtään Patruunantalolla kehitettiin uusia konsepteja kestävän matkailun edistämiseksi. Mukana oli kattava joukko matkailualan ammattilaisia Kouvolan, Kotkan, Haminan, Imatran ja Lappeenrannan seuduilta. Katso esitys alla ja kehitetyt konseptit peloton.me-sivuilta.