Harjoittelijaksi Demos Helsinkiin?

Harjoitteluohjelma meille, jotka emme osaa erottaa toimintaa ajattelusta.

Are you interested in an internship at Demos Helsinki? More information in English here.

Or is management consulting more up your alley? Demos Effect, a subsidiary to Demos Helsinki offering consulting services, is also recruiting interns! More information here.

Haluatko käyttää luovuuttasi ja taitojasi yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuun? Kiinnostaako sinua kehittää ajatteluasi yhdessä muiden kanssa? Oletko tottunut saamaan asioita aikaan ja kaipaat tekemiselle entistä laajempaa yhteisöä?

Jos vastauksesi yhteenkin kysymykseen on kyllä, sinulla on nyt oiva mahdollisuus hakea ajatushautomo Demos Helsingin harjoitteluohjelmaan syksyksi 2018 tai talveksi 2019. Haku on auki maanantaihin 14.05.2018 klo 23:59 asti.

Harjoitteluohjelmassa opit Demos Helsingin yhteisöllisestä tavasta muuttaa maailmaa sekä käyttämistämme tulevaisuuden tutkimuksen menetelmistä. Taustasi ja tavoitteidesi pohjalta pääset harjoittelun aikana osallistumaan esimerkiksi tutkimukseen, konsultointiin, vaikuttavien tapahtumien järjestämiseen ja kumppanuuksien rakentamiseen. Työnkuvaasi voi kuulua myös vaikka tiedon visualisointia, tarjousten tekemistä ja projektin hallintaa. Työ Demos Helsingissä ei ole koskaan vain suurten ideoiden pallottelua, vaan aina myös niiden käytännöllistä toteuttamista. Ohjelmassamme opit yhdistämään nämä kaksi taitoa. Demos Helsingissä kaikki osallistuvat kaikkeen tekemiseen ja auttavat toisiaan yli projektirajojen, myös harjoittelijat.

Harjoittelijoilta edellytettävät perusvalmiudet

Edellytämme harjoittelijoilta laajaa kiinnostusta maailmaan, halua yhdessä tekemiseen sekä alustavia perustaitoja projekti- ja tutkimustyöstä tai tapahtumien järjestämisestä ja tuottamisesta. Arvostamme oman alan osaamista ja opintojen ulkopuolista aktiivisuutta. Odotamme kykyä selkeään kirjalliseen ja suulliseen ilmaisuun suomeksi sekä englanniksi. Muiden kielten, erityisesti ruotsin, osaaminen on eduksi, samoin kansainvälinen kokemus.

Edellytyksenä harjoittelulle on, että harjoittelija on kirjoilla perustutkinto-opiskelijana suomalaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa koko harjoittelun ajan. Opintotaustaltasi voit olla esimerkiksi kaupunkitutkija, muotoilija, yhteiskunta-, käyttäytymis-, tilasto- tai kauppatieteilijä, suunnittelija, insinööri tai humanisti. Tällä hetkellä työskentelemme muun muassa kaupunkien tulevaisuuden, tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden, kuluttaja-cleantechin, valtionhallinnon kokeilujen ja demokratian tulevaisuuteen liittyvien kysymysten parissa. Älä kuitenkaan anna näiden esimerkkien rajoittaa sinua – sinä itse tiedät, miksi harjoittelu meillä olisi molemminpuolisesti arvokas kokemus. Jos olet utelias, toimeen tarttuva, analyyttinen ja motivoitunut, viihdyt todennäköisesti työyhteisössämme erinomaisesti.

Harjoittelun kesto ja hakuprosessi

Harjoittelun kesto on kolme kuukautta. Harjoittelun voi aloittaa elokuun 2018 ja tammikuun 2019 välisenä aikana sopimuksen mukaan. Valitsemme tässä haussa useamman harjoittelijan. Harjoittelusta maksetaan harjoittelukorvausta.

Hakuaika päättyy ma 14.5.2018 klo 23.59. Demos Helsingissä on käytössä harjoitteluhaun ensimmäisessä vaiheessa anonyymi työnhakuprosessi. Harjoitteluun haetaan normaalisti täyttämällä hakulomake, mutta lomakkeesta peitetään ennen hakemuksen lukemista valinnan kannalta epäolennaiset tunnistetiedot. Demos Helsinki haluaa olla mukana edistämässä työelämän yhdenvertaisuutta, ja anonyymin hakuprosessin avulla varmistutaan siitä, että valintoihin vaikuttavat vain tehtävän kannalta olennaiset tekijät.

Harjoittelijahaastattelut järjestetään työpajamuotoisesti ma 28.5. klo 12.00–17.00 välisenä aikana toimistollamme Helsingissä (Mechelininkatu 3d). Kun jätät hakemuksen, varaathan samalla kalenteristasi tämän ajankohdan ja valmistaudut tulemaan paikan päälle työpajaan. Ilmoitamme kaikille hakijoille sekä kutsumme jatkoon päässeet työpajaan viimeistään to 24.5.

Täytäthän alla olevan hakemuslomakkeen huolella. Arvostamme selkeitä, napakoita vastauksia. Hakemukseen kuuluu ennakkotehtävä, joka pisteytetään ja otetaan huomioon tärkeänä osana hakuprosessia.

Jätäthän hakemuksesi tämän linkin kautta.

Lisätietoja:

Paula Pennanen, paula.pennanen@demoshelsinki.fi tai +358 44 222 1666 (mape klo 1015)

Demos Helsinki on itsenäinen ajatushautomo. Rakennamme tulevaisuuden yhteiskuntaa,  jossa ihmisten hyvinvointi ja vaikutusmahdollisuudet kasvavat, mutta ihmiskunnan luonnonresurssien käyttö vähenee merkittävästi.