Pakolaisleiriltä osallistuvaksi kansalaiseksi -seminaarisarja

Päätöksentekijöille suunnatussa seminaarisarjassa kuullaan tutkittua tietoa maahanmuutosta ja tunnistetaan tiedon käyttömahdollisuuksia. Kartoitamme yhdessä maahanmuuttopolitiikan kipu- ja vipupisteitä ja keskustelemme niistä rakentavasti. Kutsutut kommentaattorit sparraavat tutkijoita, mutta muidenkin osallistujien on mahdollista antaa palautetta käynnissä oleville STN-hankkeille.

Esityksistä rakentuu pala palalta kokonaiskuva etenkin turvapaikanhakijoina ja pakolaisina Suomeen tulleiden maahanmuutosta ja kotoutumisesta. Osallistujien toivotaan seuraavan ja käyttävän STN-hankkeissa kumuloituvaa tietoa jatkossakin. Sarjan aluksi (24.5.2017) kuullaan esityksiä pakolaisuudesta, turvapaikanhakijoista ja kotoutumisen ensi vaiheista. Elokuussa (31.8.) pohditaan maahanmuuttajien työllistymistä, syksyllä kouluttautumista ja integraatiota tukevia palveluja. Mukana on kautta linjan myös mielikuvien ja mediakuvaston merkitystä pohtivia näkökulmia.

Seminaarisarjan järjestävät yhteistyössä viisi STN-rahoitteista tutkimusohjelmaa: Kaupungistuva yhteiskunta, Turvallisuus verkottuneessa maailmassa sekä Tasa-arvoinen yhteiskunta, Osaavat työntekijät menestyvät työmarkkinat ja Terveys, hyvinvointi ja elämäntavat. Ensimmäisessä seminaarissa esiintyi tutkijakavalkadi hankkeista GLASE, Winland, URMI, DAC sekä Polkuja työhön.

Ensimmäisen seminaari 24.5.2017 ohjelma ja linkit hankkeiden sivuille: http://www.aka.fi/fi/strategisen-tutkimuksen-rahoitus2/ajankohtaista/2017/pakolaisleirilta-osallistuvaksi-kansalaiseksi/