42 tapaa ottaa nuoret mukaan kaupunkisuunnitteluun

Suomessa nuorten osallistumismahdollisuuksista on säädetty laajasti eri laeissa. Myös esimerkiksi hallituksen kärkihanke keskittyy nuorten ja lasten kuulemiseen. Green manual for youth space -hankkeessa luotiin keinoja ottaa nuoret mukaan kaupunkisuunnitteluun erityisesti alueilla, joilla muodolliset osallistumismahdollisuudet ovat vähäisiä.

Hankkeessa tuotettiin yhdessä latvialaisten, suomalaisten ja valkovenäläisten nuorten kanssa manuaali, joka esittää 42 keinoa, joilla koulut, nuorisojärjestöt ja kaupunkien hallinnot voivat luoda nuorille aitoja kykyjä ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ympäristöönsä.

Demos Helsinki työskenteli hankkeessa latvialaisen kansalaisjärjestö homo ecos:in ja valkovenäläisen Minsk Bicycle Society:n kanssa. Hanketta rahoitti Pohjoismaiden ministerineuvosto.
Katso hankkeeseen osallistuneiden nuorten videoterveiset täältä.