Demos Helsinki on voittanut Vuoden ennakointiteko -palkinnon

Ajatushautomo Demos Helsingille on myönnetty Vuoden ennakointiteko -tunnustus. Turussa tänään julkaistu palkinto on myönnetty ”kokonaisvaltaisesta ennakointiajattelun edistämisestä resurssiviisauden ja työn murroksen osalta”.

Vuoden ennakointiteko -palkinto myönnetään taholle, joka on ”merkittävällä tai erityisellä tavalla edistänyt tulevaisuustiedon saatavuutta tai hyödyntämistä, kehittänyt laajasti sovellettavia ennakointikäytäntöjä tai edistänyt ennakointiyhteistyötä”. Tunnustuksen myöntää kansallisen ennakointiverkoston asiantuntijaraati.

”Tämä vaati kovaa työtä, mutta se oli ehdottomasti sen arvoista!”, hehkutti Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen.

Palkintojenjakotilaisuudessa kiitettiin erityisesti Demos Helsingin ja Demos Effectin laatimaa Työ 2040 -skenaarioraporttia työn tulevaisuudesta. Yhteistyössä Sitran, Verohallinnon, eläkeyhtiö Varman, Tieto Oyj:n ja Ammattiliitto Pron kanssa toteutettu julkaisu syventää ymmärrystä työn muutoksesta seuraavien vuosikymmenten aikana ja luotaa näiden muutosten vaikutuksia suomalaisen yhteiskunnan perustaan.

Demos Helsingin tutkimusjohtaja Aleksi Neuvonen oli myös liikuttunut palkinnosta: ”Tämä on upea juttu. Tästä on hieno jatkaa”.