SOHJOA-hanke tuo itseohjautuvat robottibussit Helsinkiin

Usein sanotaan, että robottiteknologia ei ole tulevaisuutta vaan nykypäivää. Nyt tämä pitää todellakin paikkansa myös joukkoliikenteen osalta. Tässä projektissa Demos Helsinki ja Metropolia tutkivat yhdessä robottibussien toimivuutta ja sosiaalista hyväksyttävyyttä: sitä, miltä tuntuu astua robotin sisälle ja antaa sen kuljettaa läpi oikean liikenteen.

20160816_125903
Robottibussit ovat jo aloittaneet liikennöinnin Helsingin Hernesaaressa.

Projekti on osa laajempaa EU-rahoitteista SOHJOA-hanketta, jossa Demos Helsingin ja Metropolian lisäksi mukana ovat muun muassa Aalto-yliopisto, Forum Virium Helsinki, Maanmittauslaitos sekä Tampereen teknillinen yliopisto.

KUMPPANIKSI KEHITTÄMÄÄN EDELLÄKÄVIJÄPALVELUITA TAI UUTTA LIIKETOIMINTAA?

Challenge Finland -rahoitteinen hanke tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia yhteistyökumppaneille. Ajojärjestelmien testaamisen lisäksi hanke tähtää kokonaan uuden, vientivetoisen verkoston rakentamiseen älykkään liikenteen ympärille. Älykkään liikenteen kaupunkiympäristössä vaatimat virtuaaliset ja fyysiset tuotteet ja palvelut ovat valtava mahdollisuus uuden kehittämiseen. Vähittäiskauppa, vartiointiliike, 5G-verkkolaitevalmistaja, kunnallispalvelun tuottaja tai melkein mikä hyvänsä toimiala tai sektori voi olla hyötymässä siitä, että kaduille on ilmestymässä rutkasti edullisesti liikkuvaa kapasiteettia.

Hankkeen mittaan järjestetään työpaja- ja hackathonsarja, joka alkaa 19.9.2016.

Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä:

Christopher Rowley
Tutkimusharjoittelija, Demos Helsinki
christopher.rowley@demoshelsinki.fi
+358 50 086 0666