ReKindle, Padurn ja Rent-in-Shop voittivat ClimateLaunchpad -innovaatiokilpailun

[Kuva: Roope Kiviranta]

Maailman suurimman ilmastoinnovaatiokilpailun ClimateLaunchPadin Suomen finaalin voittajat valittiin Helsingissä Microsoft Fluxissa keskiviikkona 15. kesäkuuta. Biojätteestä biokaasua toimittava ReKindle, digitaalinen henkilölaskentaratkaisu Padurn ja vaatevuokrausalusta Rent-in-Shop jatkavat matkaansa kohti syyskuussa järjestettävää Tallinnan kansainvälistä finaalia. Finaalin palkintona on paikka euroopanlaajuisessa ClimateKic Accelerator -yrityskiihdyttämössä.

Sekä yleisö- että tuomariäänestyksen voittanut ReKindle on suunnitellut biokaasun toimituspalvelun, jossa ravintolat Nepalissa voivat kierrättää omat biojätteensä biokaasuksi. ReKindlen tavoitteena on tuottaa palvelu, joka on paitsi luotettavampi ja puhtaampi, mutta myös halvempi kuin muut ratkaisut.

Padurn tarjoaa digitaalisia henkilölaskennan ratkaisuja, jotka tähtäävät rakennusten tehokkaampaan käyttöön. Heidän ratkaisunsa hyödyntävät dataa sekä jo olemassa olevista järjestelmistä (kuten kulunvalvonnasta) että uusista järjestelmistä. Näiden avulla Padurn tähtää siihen, että rakennusten vuokra- ja energiakulut, ja siten myös ympäristöjalki pienenisi.

Rent-in-Shop tarjoaa alustan, jonka kautta asiakkaat voivat vuokrata korkealaatuisia vaatteita. Alusta perustuu viikovuokralle, jonka maksamalla asiakkaiden on mahdollista käyttää vaatteita haluamansa ajan. Palvelu tuo muodin jakamistalouden piiriin, ja mahdollistaa vaatteiden käytön ilman, että niitä tarvitsisi itse ostaa, myydä tai kierrättää.

ClimateLaunchpadin tavoitteena on synnyttää ja skaalata ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Se vauhdittaa satoja toimintaansa käynnistämässä olevia kasvuyrityksiä eteenpäin tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja synnyttää tätä kautta konkreettisia ratkaisuja kohti resurssiviisasta ja päästötöntä yhteiskuntaa.

Suomen ClimateLaunchpad-kiihdytysohjelmaan haki maalis-huhtikuun aikana mukaan kaikkiaan 40 tiimiä. Näiden hakijoiden joukosta tuomaristo valitsi 9 lupaavinta intensiiviseen ohjelmaan, joka koostui bootcampista ja mentorointitapaamisista.

Tuomaristo: Cleantech Investin perustaja Tarja Teppo, Hupparihörhö-palvelun perustaja Sami Kuusela, Koran innovaatiojohtaja Jaana Pylväinen, Helsingin kaupungin Ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Mira Jarkko ja Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen. Kilpailun järjestivät ajatushautomo Demos Helsingin Peloton Club, Aalto-yliopiston Imact Iglu, Maj ja Tor Nesslingin säätiö, Aalto yliopisto ja Climate-KIC.

Lisätietoja:

Johannes Mikkonen, Demos Helsinki, johannes.mikkonen@demoshelsinki.fi, +358405694948

Avinash Dhital, ReKindle, avinash.dhital@gmail.com

Kenneth Dooley, Padurn, kenneth.dooley@aalto.fi

Anniina Nurmi, Rent-in-Shop, anniina.nurmi@gmail.com