Ilmastoratkaisujen Suomen mestarit valitaan Microsoft Fluxissa 15.6.

 Maailman laajinilmastoinnovaatiokilpailu ClimateLaunchpad huipentuu kansallisella tasolla keskiviikkona 15.6. klo 16.30 Microsoft Fluxissa (Korkeavuorenkatu 35, Helsinki) kun Suomen 19 finalistia pitchaavat konseptinsa tuomaristolle. Luvassa on pitchejä  vaatteiden vuokrauspalvelusta ekologisiin generaattoreihin. Varaa paikkasi täältä. 

Suomen finalistit ovat:

ReKindle muuttaa nepalilaisten ravintoloiden biojätteet biokaasuksi.  

Fineria Energy rakentaa uusiutuviin pohjautuvaa kokonaisvaltaista energiajärjestelmää sähkökatkoksista kärsiville alueille.  

Super synthetic stones valmistaa rakennusmateriaaleja muovijätteestä ja betonista.

Sustainable Meal auttaa ravintoloita ja tapahtumanjärjestäjiä luomaan kestäviä ruokapalveluita.

Rent-in-Shop tekee vaatteiden omistamisen turhaa tarjoamalla alustan vuokrattavalle muodille.

VisionAir on valokuvaukseen perustuva ilmansaasteen monitorointi-innovaatio.

Soil&Co muuttaa perinteistä maataloutta CO-negatiiviseksi tehden siitä samalla kannattavampaa.

Padurn kerää ja integroi dataa, jota tarvitaan resurssitehokkuuden lisäämiseksi rakennuksissa sekä edistämään jakamis- ja kiertotalouden ratkaisuja.

Fire & Water on Saas-työkalu (software as a service), joka mahdollistaa ennakoivan analyysin kemikaalien käytöstä vesitaloudessa sekä biomassan laadusta energiateollisuudessa.

ClimateLaunchpadin tavoitteena on synnyttää ja skaalata ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Se vauhdittaa satoja toimintaansa käynnistämässä olevia startuppeja eteenpäin tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, ja synnyttää tätä kautta konkreettisia ratkaisuja kohti resurssiviisasta ja päästötöntä yhteiskuntaa. Suomen ClimateLaunchpad-kiihdytysohjelmaan haki maalis-huhtikuun aikana mukaan kaikkiaan 40 tiimiä. Näiden hakijoiden joukosta tuomaristo valitsi 9 lupaavinta intensiiviseen ohjelmaan, joka koostui bootcampista ja mentorointitapaamisista.

Kilpailun tuomariston jäsenet  Cleantech Investin perustaja Tarja Teppo, Hupparihörhö-palvelun perustaja Sami Kuusela, Koran innovaatiojohtaja Jaana Pylväinen, Helsingin kaupungin Ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Mira Jarkko ja Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen valitsevat Fluxissa kolme parasta tiimiä kansainväliseen finaaliin Tallinnaan syksyllä 2016. Sen pääpalkintona on pääsy noin 100 000 € arvoiseen Climate-KIC-kiihdytysohjelmaan.

ClimateLaunchpadin Suomen ohjelman järjestävät Demos Helsingin Peloton Club, Aalto-yliopistonImpact Iglu, ClimateKic sekä Maj ja Tor Nesslingin säätiö. Mukana myös Tekes, Ympäristöministeriö ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.

Tilaa lippusi täältä.  

More information/Lisätietoa

Johannes Mikkonen, johannes.mikkonen@demoshelsinki.fi, 0405694948

Peloton Club

Impact Iglu

Twitter:

@demoshelsinki

@pelotoncamp

@ClimateLaunch

#ClimateLaunchpad

#CLPFinland

 

CLIMATE LAUNCHPAD VISUALS LOGO