Hae maailman laajimpaan cleantech -innovaatiokilpailuun!

Onko sinulla mullistava idea, jolla voi vähentää merkittävästi kasvihuonepäästöjä? Oletko kiinnostunut muuttamaan maailmaa yrittäjyyden kautta? Maailman suurin ilmastoinnovaatiokilpailu Climate Launchpad on taas auki! Vuoden 2016 kilpailuun voit hakea täältä!

Osallistuminen on helppoa: täytä hakulomake viimeistään 21.4.2016, tai lähetä se henkilölle tai tiimille, jonka pitäisi mielestäsi hakea mukaan. Tuomaristo valikoi 12 lupaavinta ideaa kuukauden mittaiseen kasvuohjelmaan. Ideasi voi liittyä perinteisen cleantechin lisäksi esimerkiksi energiaan, ruokaan, liikkumiseen tai asumiseen. Tärkeintä on, että idealla on merkittävä päästövähennyspotentiaali!

Mukaan etsitään vasta toimintaansa aloittelevia alle vuoden ikäisiä yrityksiä, joilla olisi merkittävää potentiaalia saavuttaa päästövähennyksiä joko energiatehokkuutta parantavilla innovaatioilla tai tuomalla markkinoille ratkaisuja, jotka tekevät kestävistä valinnoista ihmisille helppoja ja houkuttelevia! Ideoilta edellytetään, että ne ovat saaneet korkeintaan 200 000€ rahoitusta. Mukaan kannattaa hakea, vaikka oma idea olisi vasta alkuvaiheessa. Me ja kokeneet mentorimme autamme teitä sen kehittämisessä toimivaksi liiketoimintaideaksi!

Viime vuoden osallistujatiimeistä voit lukea esimerkiksi Ylen verkkosivuilta.

Tarjoamme kaikille ohjelmaan valituille tiimeille seuraavaa:

– Tuemme tiiminne kehitystyötä ideoista kohti ensimmäisiä prototyyppejä bootcampilla ja sen jälkeen järjestettävissä mentorointitapaamisissa.
– Tutustut alan muihin kehittäjiin ja saat henkilökohtaista sparrausta alan parhailta osaajilta Suomessa.
– Kolme parasta yritystä pääsee pitchaamaan Tallinnan kansainväliseen finaaliin alan kärkisijoittajille ja -mentoreille lokakuussa 2016.
– Kansainvälisen finaalin kymmenen parasta tiimiä pääsee mukaan 18 kuukautta kestävään korkeatasoiseen Climate-KIC -kiihdytysohjelmaan, jossa hyvistä ideoista tehdään menestyviä yrityksiä. Palkinnon arvo on n. 100 000 euroa. Kilpailun voittaja kuittaa myös 10 000 euron rahapalkinnon. Hopeasijalle yltänyttä tiimiä palkitaan 5000€ palkinnolla ja pronssista saa 2500€.

Ideasi voi liittyä esimerkiksi näihin teemoihin ja aloihin:

– Teollinen cleantech
– Kuluttajamarkkinoiden cleantech
– Uusiutuva energia
– Bio- ja kiertotalous
– Asuminen, älykkäät kodit
– Kestävät ruokajärjestelmät
– Maatalous
– Asioiden internet
– Kuljetus ja liikenne
– Ihmisten liikkuminen
– Kuluttaminen
– Urbaanit palvelut
– Lämmitys, vesi ja ilmastointi
– Kierrätys
– Kulutustottumukset ja käyttäytyminen.

Kilpailun hakuaika päättyy 21.4.2016! Kevään aikana mukaan valittaville tiimeille järjestetään intensiivinen kaksipäiväinen leiri toukokuun alussa sekä useita mentorointisessioita, joissa ideoita kehitetään eteenpäin. Suomen kansallinen finaali järjestetään 16.6. Finaalipäivän aikana tiimeille järjestetään pitchauskilpailu ja tapahtuman lopuksi paljastetaan finaalin voittaneet kolme tiimiä. Nämä tuomariston valitsemat kolme tiimiä jatkavat Tallinnassa 7.-8.10.2016 järjestettävään kansainväliseen finaaliin.

Climate Launchpad tarjoaa ihanteellisen alustan oman ilmastoinnovaation toteuttamiseksi. Tiimit pääsevät kehittämään ideaansa menestyneiden suomalaisten mentoreiden, asiantuntijoiden ja toisten tiimiläisten avulla. Climate Launchpadin tavoitteena on vauhdittaa satoja toimintaansa käynnistämässä olevia cleantech-yritystiimejä eteenpäin tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Kilpailu tuo esiin ja kiihdyttää konkreettisia ratkaisuja, jotka edistävät merkittävästi viisasta resurssien käyttöä ja päästötöntä yhteiskuntaa.

Peloton Club aiheesta Climate Launchpad

Demos Helsinki järjestää 6.4. Peloton Clubin kello 18 alkaen tuttuun tapaan Putte’s Bar&Pizzassa. Tule Pelottomaan tapaamaan muita ClimateLaunchpad-kilpailusta kiinnostuneita ja löydä mahdollisesti itsellesi tai ideallesi tiimi. Peloton Club tarjoaa myös upean mahdollisuuden keskustella tuoreimmista ja kirkkaimmista ilmastonmuutosta nujertavista ideoista. Illan aikana informoidaan yhteistyömahdollisuuksista Helsingin Kaupungin kanssa, joka tarjoaa mahdollisuuden kokeilla ideoita yhdessä kaupungin ja sen asukkaiden kanssa.

 

Uusin CLIMATE LAUNCHPAD VISUALS LOGO

Climate Launchpad 2016 tekevät mahdolliseksi Demos Helsinki, Aalto yliopisto, Maj & Tor Nesslingin säätiö, Ympäristökeskus ja Tekes.

Lisätietoja ja kysymyksiä Mikael Sokero ja Johannes Mikkonen

Facebook:
www.facebook.com/climatelaunchpad
www.facebook.com/ClimateKIC

Twitter:
@ClimateLaunch
@ClimateKIC

Hyödyllisiä linkkejä:
https://demoshelsinki.fi/projektit/climatelaunchpad/ 
http://climatelaunchpad.org/