Demos Helsinki työelämään tutustujan silmin

Kun astuu Demos Helsingin tiloihin Töölössä, ensimmäinen asia, jonka huomaa on valoisuus ja avarat tilat. Tai sitten tolpat, joihin on kiinnitetty projekteihin liittyviä papereita ja värikkäitä muistilappuja.

Isoista ikkunoista näkyy tällä hetkellä Töölönkadun kauniiden, mutta vähän ränsistyneiden talojen lisäksi remontin takia rakennustelineitä ja aitoja. Ikkunalautojen kirjarivit ovat täynnä kiinnostavia kirjoja, joita ei ole aikaa lukea.

Vaikka Demos Helsinki “rakentaa tulevaisuuden yhteiskuntaa” ja “synnyttää ajatuksia, jotka luovat muutosta”, perinteitä kuitenkin vaalitaan. Siitä kertovat keittiön suuri liitutaulu ja toimiston laidalla olevat puhelinkopit, joita käytetään useita kertoja päivässä.

Lattioilla olevat vähän kulahtaneet matot tuovat kotoisaa tunnelmaa. Yhdelle lasiseinälle on piirretty kalenteri ja katossa on renkaat roikkumista varten.

Kaikki Demoksella ovat ystävällisiä, mukavia ja kivoja. Täällä innostutaan helposti ja autetaan toisia tarvittaessa. Työskentelykulttuuri on hyvällä tavalla täysin erilainen kuin mihin on tottunut esimerkiksi koulussa. Toimistolla silloin tällöin vierailevat toimistokoirat piristävät hauskan näköisellä puuhailullaan.

TETissä olo Demos Helsingissä oli todella hauskaa. Sain tehdä paljon kaikenlaista iPad-tukien askartelusta käsialojen tulkitsemiseen. Samalla olen tutustunut upeisiin ihmisiin. Tylsiä hetkiä ei ole juuri ollut, vaan koko ajan on ollut jotain tekemistä.

Demos tuntuu paikalta, jossa viihdytään ja työskennellään mielellään.

Kirjoittaja Venla Hirvenoja on 9-luokkalainen tulevaisuuden tekijä, joka tutustui työelämään Demos Helsingissä lokakuussa 2015.