Vaikuttavuuskiihdyttämö

Vaikuttavuuskiihdyttämö on Sitran kolmen kuukauden intensiivinen koulutus- ja mentorointiohjelma vaikuttavuustoimijoille, jotka tuottavat palveluja hyvinvointihaasteiden ratkomiseksi.

Ensimmäiseen, lokakuussa 2015 käynnistyneeseen kiihdyttämöön on valittu kymmenen startupia ja yhdistystä, jotka ratkaisevat erityisesti lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseen, nuorten syrjäytymiseen, ikääntyneiden toimintakyvyn edistämiseen ja maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyviä haasteita.

Kiihdyttämössä vahvistetaan osallistujien vaikuttavuus- ja ansaintaosaamista, kasvua ja mahdollisuuksia hankkia ulkopuolista rahoitusta. Kiihdyttämön pyrkimyksenä on tukea aikaisempaa vaikuttavampien toimijoiden kehitystä ja luoda uudenlaisia kanavia vaikuttavuustoimijoiden ja sijoittajien välille. Tavoitteena on, että yhteistyö poikii muutaman oikean sijoituksen.

Demos Helsinki on hankkeen yhteistyökumppani, joka vastaa kiihdyttämön toiminnasta, ja mentoroi muutamaa yritystä. Muut hankkeen asiantuntijayritykset ovat Reaktor, Owal Group, Ramboll sekä Suomen Säätiötilipalvelu.

Ensimmäisessä kiihdyttämössä mukana ovat AtCare Oy, Elffe Oy, Innokampus Oy, Kuka Oy, Merikratos Oy, Ohjaamo Tilke Tmi, Palveuksessa Oy, Protekto Oy, Team Planet Oy sekä Walter ry. Kiihdyttämöön osallistuu ensi vuoden aikana kaksikymmentä toimijaa lisää. Ohjelmaa kehitetään ensimmäisistä kokemuksista saadun palautteen perusteella.