Demos Helsinki lahjoittaa ilmaista työtä mehiläishoitajille ja ikäteknologiakeskukselle laajentaakseen ajatteluaan

Suomen johtava ajatushautomo tunnetaan innovatiivisesta työkulttuurista, jossa kaikki johtavat kaikkia ja projektin kumppanin lisäksi toinen asiakas on aina yhteiskunta. Nyt Demos Helsinki toteuttaa projektin, jossa yhteiskunta on ainoa asiakas: ajatushautomo lahjoittaa kymmenennen toimintavuotensa kunniaksi kymmenelle organisaatiolle päivän demoslaisen työtä. Yhteistyöehdotuksia voi jättää lokakuuhun asti.

Idea työn lahjoittamisesta tuli Demos Helsingin Facebook-ryhmästä kysyttäessä, miten juhlistaa kymmenettä juhlavuotta. “Tartuimme ideaan heti, koska uskomme, että yhteiskunta kehittyy silloin, kun kokeillaan uusia asioita ja niitä tehdään yhdessä erilaisten ihmisten ja organisaatioiden kesken. Idea osui hyvin myös kulttuuriimme: meistä mielekäs työ syntyy uteliaasta suhtautumisesta maailmaan ja mielekkäistä tehtävistä, joita jokainen aktiivisesti etsii. Tämä ei olekaan silkkaa hyväntekeväisyyttä, sillä me opimme uutta jokaiselta organisaatiolta, jonka kanssa olemme tekemisissä”, sanoo Demos Helsingin Head of Co-Creation Outi Kuittinen. “Toivommekin, että myös sellaiset tahot, jotka eivät muuten ajattelisi tekevänsä kanssamme yhteistyötä, kokeilevat sitä nyt.”

Pölyttäjien asiaa päättäjille, ikäteknologiakeskukselle strategisia kumppaneita ja tulevaisuutta mediakasvatukselle

Yhteistyöehdotusten halutaan edistävän niitä asioita, joiden takia Demos Helsinki on olemassa: inhimillisten voimavarojen parempaa käyttöä yhteiskunnassa tai koko yhteiskunnan hiilineutraaliutta. Ensimmäisen kuukauden aikana tulleiden 20 ehdotuksen joukosta on valittu kolme ensimmäistä ehdotusta, jotka tarttuvat suuriin kysymyksiin pölyttäjien vähentymisestä ikääntymiseen vaikutuksesta teknologiaan: Suomen Mehiläishoitajain Liiton kanssa kehitetään viestintää siten, että päättäjät ymmärtäisivät huomioida paremmin elintärkeät pölyttäjät; Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n kanssa suunnitellaan upouuden ikäteknologiakeskuksen strategista yhteistyötä ja Mediakasvatusseuran täyttäessä 10 vuotta tarkastellaan mediakasvatuksen tulevaisuutta.

Yhteistyötä voivat ehdottaa kaikki yrityksistä julkisiin tahoihin järjestöihin ja rekisteröitymättömiin ryhmiin. Ehdotuksista valitaan joka kuukausi toteutukseen 1–3 lokakuun loppuun asti, kunnes 10 ehdotusta on valittu. “Suhtaudumme hakemuksiin avoimin mielin ja toivomme pääsevämme hommiin hyvin erilaisten toimijoiden kanssa ja joutuvamme uuden eteen, joten lähettäkää rohkeasti erilaisia ehdotuksia!”, kannustaa Outi Kuittinen.

Ehdotuksia voi jättää milloin vain Demoksen verkkosivuilla lokakuun loppuun asti.

Lisätietoja: https://demoshelsinki.fi/demos10/10×10/

Tutkija Veikka Lahtinen
veikka.lahtinen@demoshelsinki.fi
+358 41 513 5922

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Demos Helsinki on Suomen johtava ajatushautomo. Kymmenen vuoden kokemus on vakiinnuttanut paikkamme suomalaisen yhteiskunnan keskiössä: emme vain puhu tulevaisuudesta, vaan saamme sen myös tapahtumaan – organisaatioiden sisällä ja yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Lue lisää täältä.