Näitä teemoja seuraamme Almedalsveckanilla

Pohjoismainen ajatushautomo Demos Helsinki osallistuu pohjoismaiden tärkeimpään yhteiskunnallisen keskustelun tapahtumaan Almedalsveckaniin, jossa liike-elämän ja politiikan vaikuttajat kehittävät visioita tulevaisuuden yhteiskunnasta. Gotlannin Visbyssä järjestettävä tapahtuma koostuu noin 3500 seminaarista, joihin osallistuu viikon aikana noin 35000 ihmistä.

Demos Helsinki järjestää Almedalsveckanilla yhdessä ruotsalaisen ajatushautomon Foresin kanssa kaksi seminaaria maanantaina 29.6.2015 kello 17-18 ja 18-18:50. Tapahtumista ensimmäinen käsittelee liikenteen tulevaisuuksia ja jälkimmäinen digitalisaation vaikutusta tulevien vuosikymmenten yhteiskuntaan.

Liikenteen tulevaisuuksia käsitellään Mobility as a Service -lähestymistavan kautta, jossa keskeisiä ilmiöitä ovat sähköpolkupyörät ja autonomisesti operoivat sähköautot. Digitalisaation yhteiskunnallisia vaikutuksia tarkasteleva ‘Internet of No Things’ -seminaari etsii vastausta siihen, mikä voi olla pohjoismainen näkökulma Asioiden Internetiin ja digitalisaation läpitunkemaan maailmaan.

Demos Helsingin tavoitteena Almedalsveckanilla on ymmärtää kuinka Pohjoismaissa pohditaan juuri nyt digitalisaation, liikkumisen ja asumisen tulevaisuuden muutoksia. Millaisia politiikkakeinoja on käytössä tai suunnitteilla? Mistä syntyy uutta bisnestä, miten ihmisten arkiset käytännöt muuttuvat? Näihin asioihin haemme vastauksia kymmenistä seminaareista ja jälkikeskusteluista tällä viikolla Visbyssä.

Jäsennämme Almedalsveckanin tapahtumissa havaittuja ilmiöitä ja näkemyksiä Demos Helsingin blogissa. Kerromme mielellämme havainnoistamme myös medialle ja muille kiinnostuneille.

Digitalisaatioon liittyvät teemat
Johannes Koponen
johannes.koponen@demoshelsinki.fi
+358415403608

Asumiseen liittyvät teemat
Aleksi Neuvonen
aleksi.neuvonen@demoshelsinki.fi
+358 50 534 4241

Liikkumiseen liittyvät teemat
Juha Leppänen
juha.leppanen@demoshelsinki.fi
+358407006585