Nanomaji, Loadbro ja Tuup voittivat ClimateLaunchpad -innovaatiokilpailun

Euroopan suurimman ilmastoinnovaatiokilpailun ClimateLaunchPadin Suomen finaalin voittajat valittiin Helsingissä kulttuuriareena Gloriassa maanantaina 8. kesäkuuta. Puhtaan veden filttereitä valmistava Nanomaji, kuljetusrekkojen tyhjänä ajamista vähentävä Loadbro ja liikennevälinevaihtoehdot yhteen sovellukseen kokoava Tuup  jatkavat matkaansa kohti syyskuussa järjestettävää Amsterdamin kansainvälistä finaalia. Finaalin palkintona on paikka euroopanlaajuisessa Climate-KIC Accelerator -yrityskiihdyttämössä.

Sekä yleisö- että tuomariäänestyksen voittanut Nanomaji on kehittänyt filtterin, joka puhdistaa käyttöveden niin, että sitä ei tarvitse keittää. Hiilen polttaminen veden keittämiseksi on merkittävä ilmastopäästöjen lähde kehitysmaissa.

Loadbro on alusta, jonka avulla kuormansa purkaneisiin rekkoihin saadaan uusi lasti paluumatkaa varten ja vähennetään näin logistiikan hiilidioksidipäästöjä.

Tuup on sovellus, jonka avulla kaikki päivän aikana käytettävät liikennevälineet löytyvät samasta alustasta. Se vähentää yksityisautoilua auttamalla käyttäjää yhdistelemään eri liikennevälineitä nopeiksi matkaketjuiksi.

ClimateLaunchpadin tavoitteena on synnyttää ja skaalata ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Se vauhdittaa satoja toimintaansa käynnistämässä olevia kasvuyrityksiä eteenpäin tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja synnyttää tätä kautta konkreettisia ratkaisuja kohti resurssiviisasta ja päästötöntä yhteiskuntaa.

Suomen ClimateLaunchpad-kiihdytysohjelmaan haki maalis-huhtikuun aikana mukaan kaikkiaan yli 50 tiimiä. Näiden hakijoiden joukosta tuomaristo valitsi 10 lupaavinta intensiiviseen ohjelmaan, joka koostui bootcampista ja mentorointitapaamisista.

Finaalin voittajat valitsi jury, johon kuuluivat professori Raimo Lovio Aalto yliopistosta, johtaja Tarja Teppo Cleantech Investistä, enkelisijoittaja Ari Hyppönen, Hupparihörhö-startup-palvelun perustaja Sami Kuusela sekä toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen Demos Helsingistä. Kilpailun järjestivät ajatushautomo Demos Helsinki, Uudenmaan liitto, Tor ja Maj Nesslingin säätiö, Aalto yliopisto ja Climate-KIC.

Lisätietoja:

Maria Ritola, Demos Helsinki, maria.ritola@demoshelsinki.fi, +358 400 682 881

Nanomaji: emma-sofie.kukkonen@aalto.fi
Loadbro: juupero@gmail.com
Tuup: johanna.taskinen@tuup.fi

Lataa korkearesoluutioinen kuva voittajista: https://drive.google.com/file/d/0ByLzIrbYt68CZnpUVDZDS1Fwazg/view?usp=sharing

clp