Ilmastoratkaisujen Suomen mestarit valitaan maanantaina 8.6. Kulttuuriareena Gloriassa

Ajatushautomo Demos Helsinki, Tor ja Maj Nesslingin säätiö, Aalto yliopisto ja Climate-KIC toivat tänä keväänä ensimmäistä kertaa maailman laajimman ilmastoinnovaatiokilpailu ClimateLaunchpadin Suomeen. Toukokuun alussa käynnistynyt kiihdytysohjelma huipentuu maanantaina 8.6. kansallisen tason finaaliin, jonka kolme parasta tiimiä jatkavat matkaansa kohti syyskuussa järjestettävää Amsterdamin kansainvälistä finaalia.

ClimateLaunchpadin tavoitteena on synnyttää ja skaalata ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Se vauhdittaa satoja toimintaansa käynnistämässä olevia startuppeja eteenpäin tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, ja synnyttää tätä kautta konkreettisia ratkaisuja kohti resurssiviisasta ja päästötöntä yhteiskuntaa. Suomen ClimateLaunchpad-kiihdytysohjelmaan haki maalis-huhtikuun aikana mukaan kaikkiaan yli 50 tiimiä. Näiden hakijoiden joukosta tuomaristo valitsi 10 lupaavinta intensiiviseen ohjelmaan, joka koostui bootcampista ja mentorointitapaamisista.

Suomen kymmenen finalistin pitchit starttaavat Kulttuuriareena Gloriassa 8.6. klo 17.00. Jokaisella tiimillä on 5 minuuttia aikaa vakuuttaa tuomaristo ja yleisö ilmastoratkaisustaan. Illan päätteeksi tuomariston jäsenet business-enkeli ja FiBANin hallituksen jäsen Ari Hyppönen, sijoittaja ja Cleantech Investin perustaja Tarja Teppo, Hupparihörhö-palvelun perustaja Sami Kuusela, Aalto-yliopiston ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori Raimo Lovio ja Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen valitsevat kolme parasta tiimiä kansainväliseen finaaliin.

Syyskuussa Amsterdamissa järjestettävässä kansainvälisessä finaalissa on mukana noin 80 yritystä 30 eri maasta. Parhaat finalistit saavat noin 100 000 € arvoisen paikan Climate-KIC-kiihdytysohjelmassa. Tämän lisäksi koko kilpailun voittaja kuittaa 10 000 € pääpalkinnon.

Glorian lavalla nähdään maanantaina muun muassa hyönteisproteiinia kehittävä Finsect, joka haluaa parantaa proteiinin saatavuutta tuotantoeläinten ja ihmisten ravintotarpeisiin, Tuup, eli Reittopas 2.0, joka tuo kaikki liikkumisen palvelut yhteen sovellukseen sekä EHUA, Electric motor powered hill assistant unit for Heavy Good Vehicle, joka aikoo vähentää raskaiden ajoneuvojen kasvihuonepäästöjä ja polttoaineen kulutusta kuorma-autoihin kiinnitettävällä, ylämäissä kulkua auttavalla sähkömoottorilla. Moottori hyödyntää sijaintitietoja, ja korkeuserodataa avustustarpeen hallinnassa.

Tervetuloa seuraamaan finaalia paikan päälle Kulttuuriareena Gloriaan! Ilmoittaudu mukaan etukäteen täällä.

 

Lisätietoja: Maria Ritola, maria.ritola@demoshelsinki.fi