Demos Helsingin uutiskirje: 5 asiaa, jotka puhuttavat hallitusneuvotteluissa

Liity uutiskirjeen tilaajaksi täällä!

Nyt se on jo melkein valmis: Sipilän hallituksen ohjelma. Mutta mitä se on syönyt ja mitä sen tulevaisuus tuo tullessaan? Demos Helsinki on kymmenen vuoden ajan toteuttanut kokeiluja, kerännyt ideoita ja tuottanut punnittua tietoa asioista, jotka ovat käynnissä olevien hallitusneuvotteluiden ytimessä:

 

KOKEILUKULTTUURI

Kokeilukulttuuri on nousemassa suomalaisen politiikan agendan kärkeen. Aihetta on pidetty Juha Sipilän lempilapsena. Miten käyttäytymistieteellinen kokeilukulttuuri, lähestymistapa ja näyttöpohjainen ohjaus voisivat olla hyödyksi suomalaisessa hallinnossa?

ILMASTONMUUTOS

70 prosenttia suomalaisista on huolissaan ilmastonmuutoksesta. 2/3 haluaa Suomen olevan edelläkävijä ilmastoasioissa ja uskoo siitä olevan hyötyä. Mutta oman elämän valinnoiksi huoli ei tahdo kääntyä.

TYÖ

Millainen on Suomi työpaikkojen jälkeen? Työpaikat lähtevät ja työt jäävät. 95 prosentin todennäköisyydellä seuraavan 20 vuoden sisällä katoaa esimerkiksi myyjän (104 219 kpl), sihteerin (46 610 kpl) ja kirjanpitäjän (25 036 kpl) työt.

ASUMINEN

“Rakennuksilla ei sinällään ole juurikaan arvoa, vaan elämällä ja palveluilla niiden ympärillä.” Nämä neljä asiaa siis määrittävät kaupunkien tulevaisuuden.

 

YRITTÄJYYS

Kansainvälisesti menestyneimmät yritykset ratkaisevat tulevaisuudessa globaaleja viheliäisiä ongelmia. Suomi etsii nyt uutta Cleantech-nostetta. Löytyykö tulevaisuuden Nokia hyönteisistä vai älykonteista?

Sokerina pohjalla:

3 muun ajatuspajan raportit, jotka vaikuttavat hallitusneuvotteluihin.

[wysija_form id=”4″]

 

Ilmestyneet uutiskirjeet