Design Factorylla kehitettiin uusia ratkaisuja ilmastonmuutokseen

Euroopan suurimman cleantech-businessideakilpailun ClimateLaunchpadin Suomen osakilpailu polkaistiin käyntiin viime viikolla 6.-7.5.2015. Demos Helsingin ja Aalto-yliopiston luotsaama Suomen kilpailu alkoi kahden päivän Boot Campilla, jonka lopuksi tiimit esittelivät ratkaisunsa viiden minuutin esitelminä.

Mukaan hakeneesta noin 50 ideasta mukaan oli valittu 12 parasta tiimiä, jotka pääsivät edistämään ilmastoratkaisuaan asiantuntijaohjauksen ja yhteiskehittämisen avulla Aalto-yliopiston Design Factorylla.

Maailman pelastamiseksi tarjottiin mm. vettä puhdistavia nanofilttereitä, tuoreet kasviksen kaikkien kauppakassiin mahdollistavaa kasvihuonetta ruokakauppaan, sosiaalista älykonttia, alustaa energiankulutuksen vertailuun kotitalouksien välillä, eettistä kasviproteiini- ja hyönteisruokaa, itsestäänlatautuvaa sähkömoottori raskaan liikenteen avuksi sekä aurinkoenergiaa Afrikkaan.

Kansallinen finaali käydään 8. kesäkuuta, josta kolme parasta tiimiä pääsee finaaliin Amsterdamiin syksyllä 2015. Finaalin pääpalkintona on n. 100 000 euron arvoinen osallisuus Climate-KIC-kiihdytysohjelmassa.

Lisätietoja: Maria Ritola, maria.ritola@demoshelsinki.fi, +358 400 682881