Antaisitko asuntosi päivisin toimistokäyttöön?

Demos Helsingin vetämän pohjoismaalaisen Peloton Smart Retro startup-kiihdyttämöohjelman osallistujat ovat kovassa nosteessa.

  • Ruotsalainen “toimistojen Airbnb” Hoffice rantautuu kiihdyttämöohjelmamme ansiosta tässä kuussa Helsinkiin.
  • Kaukolämmitteisten talojen energiankäyttöä tehostava suomalainen startup Fourdeg on myös valittu Fortumin Corporate Challenge -ohjelmaan

Hoffice on laaja Home + Office -liike, jonka perusideana on oman asunnon tarjoaminen päivisin toisten toimistoksi. Täten freelancerit ja muut yrittäjät voivat kokoontua yhteen ja rytmittää työntekoaan Hofficeen kuuluvalla tehokkaalla työskentelymetodilla. Hofficen Suomen laajennusta on vetänyt Jaakko Blomberg, joka on osa yhteisöllistä kaupunkikulttuuria edistävää yhdistys Yhteismaata. Yhteismaa on myös yksi Peloton Smart Retro -kiihdyttämöohjelman osallistujista.  Viime aikoina Hoffice ja Demos Helsinki ovat nauttineet kansainvälistä mediahuomiota esimerkiksi The Atlanticissa. Lisää voi lukea myös Hofficen nettisivuilta sekä liikkeen suomalaisesta Facebook-yhteisöstä.

Kaukolämmitteisten talojen energiankäyttöä tehostava suomalainen startup Fourdeg on myös valittu Fortumin Corporate Challenge -ohjelmaan. Yritykset kohtasivat toisensa Peloton Smart Retro -kiihdyttämöohjelman innovaatioleireillä, joiden tarkoituksena on saattaa startupit yhteen suurten yritysten ja julkisen sektorin kanssa. Voit lukea lisää Fourdegista Tekniikka & Talous -lehdestä.

Smart Retro on pohjoismaalainen projekti, joka kehittää parempia kaupunkeja lähipalveluiden avulla. Kohdealueina toimivat Lahti, Tukholman Bagarmossen ja Oslon Kvadraturen. Projektiin liittyvää pohjaselvitystä on ladattu sivuiltamme jo yli 10 000 kertaa. Lahden innovaatioleirin tunnelmia on sen lisäksi kuunneltavissa noin 38. minuutin kohdalla tässä Monoclen The Urbanist -ohjelmassa.

smartretro.demoshelsinki.fi