KUTSU: Terveyden tasa-arvon tulevaisuus -briefing 14.1.

Tilaisuus on täynnä – voit jättää tietosi alla olevan lomakkeen kautta ja otamme sinuun yhteyttä, mikäli paikkoja vapautuu. 

Viime vuosien suomalainen terveyskeskustelu on pyörinyt pitkälti terveyspalvelujärjestelmän rakenteiden ympärillä. Samalla keskustelu terveyspolitiikan perimmäisistä tavoitteista on jäänyt vähemmälle. Terveyserojen kaventaminen vaatisi kuitenkin terveyttä edistävien tekijöiden huomioimista nykyistä monipuolisemmin yhteiskuntapolitiikan eri lohkoilla. Yksilöllistyminen, digitalisoituminen ja muut muutosilmiöt muuttavat myös terveysongelmien ennaltaehkäisyn mahdollisuuksia.

Tervetuloa keskustelemaan näistä teemoista 14.1.2015, jolloin julkaistaan Terveyden tasa-arvon tulevaisuus -briefing. Sen on kirjoittanut Demos Helsingin associate Juha Mikkonen. Uuden briefing-sarjan kautta Demos Helsinki avaa keskustelutilaa tulevaisuuden kannalta tärkeille yhteiskunnallisille teemoille.

Tilaisuudessa kuulemme kommenttipuheenvuorot pitkän linjan terveyspolitiikan vaikuttajilta ja tutkijoilta. Pekka Puska on tehnyt elämäntyönsä suomalaisen kansanterveystyön parissa ja toiminut mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajana. Eeva Kuuskoski on toiminut sosiaali- ja terveysministerinä, valtiosihteerinä, kansanedustajana sekä johtajana Soste ry:ssä. Minna Ruckenstein on tutkinut henkilökohtaisen terveysdatan käyttöä osana personoituja, ennaltaehkäiseviä palveluja.

Tilaisuudessa esitellään myös Demos Helsingin Terveyden tulevaisuudet -ennakointityön alustavia tuloksia. Työskentelyssä terveyttä on tarkasteltu kokonaisuutena, joka rakentuu pitkälti sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkopuolisista asioista. Samalla etsitään aiemmin heikosti tunnistettuja resursseja terveyden edistämiseen.

Paikka: Arkadia International Bookshop, Nervanderinkatu 11, 00100 Helsinki
Aika: 14.1.2015 klo 17-19

Ilmoittauduthan ennakkoon täällä.
Lisätiedot:
Satu Korhonen, Demos Helsinki, etunimi.sukunimi@demoshelsinki.fi
p. 044 500 8228