Demos Helsinki Porin SuomiAreenassa 2014

Porin SuomiAreena kokoaa suomalaiset yhteiskuntapoliittiset keskustelijat yhteen heinäkuun kolmannella viikolla. Demos Helsinki ja Demos Effect ovat paikalla otsikolla Kestävä kasvu. Viikon aikana osallistumme useisiin keskustelutilaisuuksiin ja järjestämme Porin viileimmän brunssin. Tule mukaan sisällökkäimpiin keskusteluihin!

 

Brunssibriefing: Kestävän kasvun investoinnit

Ruoki uteliaisuuttasi muiden Demos Helsingin ystävien kanssa brunssibriefingissä, jonka erityisteemana ovat kestävän kasvun investoinnit.

Demos Helsinki on julkaissut uuden analyysin suomalaisen politiikan käynnissä olevasta murroksesta: Kestävä kasvu syrjäytti hyvinvointivaltion. Brunssilla kuulet lisää aihepiiristä.

Mikä on hiilikupla ja miten se haastaa rahoitusmarkkinat? Millaisia vaikutuksia kuplan puhkeamisella on makrotalouteen ja kotitalouksien varallisuuteen? Kerromme myös, miten juuri perustettu Demos Effect auttaa yrityksiä kestävän kasvun rakentamisessa.

Puhujat: Vastuullisen sijoittamisen asiantuntija, Nordean Director of Responsible Investments and Governance Antti Savilaakso, Danske Bankin varallisuudenhoidon johtaja Susanna Miekk-oja, Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja Antti Suvanto, Greenstream networkin investointijohtaja Aleksi Lumijärvi, Demos Helsingin tutkijat resurssiviisauden asiantuntija Maria Ritola ja osaamisdemokratian toiminta-alueen vetäjä Juha Leppänen.

Kerromme myös miten juuri perustettu Demos Effect auttaa yrityksiä kestävän kasvun rakentamisessa.

Aika ja paikka: Torstai 17.7. klo 11:00-12:30, Porin taidemuseo, Eteläranta

Ilmoittaudu osoitteessa: bit.ly/demosbrunssi

Järjestäjä: Demos Helsinki

 

Demokratian tulevaisuus – uudet osallistumistavat haastavat vanhat käytännöt

Oikeusministeriö järjestää Porin SuomiAreena-tapahtumassa paneelikeskustelun demokratian uusista osallistumistavoista. Paneelikeskustelu liittyy keväällä valmistuneeseen ja eduskunnalle luovutettuun demokratiapoliittiseen selontekoon. Keskstelussa teemoina ovat muun muassa kansalaisten lisääntynyt kiinnostus suoraa osallistumista kohtaan ja uuden demokratian käytännöt.

Aika ja paikka: Tiistai 15.7. klo 10:30-11:45, SuomiAreena -piha, Antinkatu 2

Puhujat: Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Johannes Koskinen, Sitran asiantuntija Elina Kiiski-Kataja, ajatushautomo Demos Helsingin tutkija Juha Leppänen, suunnittelija Inari Penttilä Helsingin kaupungilta sekä tasa-arvoista avioliittoa vaativaa kansalaisaloitekampajaa edustava Senni Moilanen.

Järjestäjä: Oikeusministeriö

 

Naisten vuoro – vastuullinen ja kestävä tulevaisuus

Miten rakennetaan kestävää kasvua ja vahvaa taloutta? Millainen rooli on politiikalla, yrityksillä ja ihmisillä? Keskustelemassa kuusi talouden ja kestävän kehityksen ammattilaista.

Aika ja paikka: Tiistai 15.7. klo 14:00-15:15, SuomiAreena -piha, Antinkatu 2

Puhujat: kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, Ajatushautomo Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen, Wärtsilän corporate relations and sustainability manager Minna Kröger, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko, Maailmanpankin johtokunnan jäsen Satu Santala

Järjestäjä: Zonta International

 

Miksi suomalaiset haluavat tulevaisuudessa asua lähiöissä?

Ovatko lähiöt tulevaisuudessa trendikkäitä asuinpaikkoja? Millaisia asuntoja lähiöihin tulisi rakentaa ja mitä tarkoitetaan lähiöestetiikalla? Kuinka lähiöiden korjausbuumi vaikuttaa tulevaisuuden asumiseen?

Aika ja paikka: Keskiviikko 16.7. klo 10:30-11:45, SuomiAreena -piha, Antinkatu 2

Puhujat: Muusikko Tommy Lindgren, Egnahem Median toimittaja-tutkija Katja Lindroos, kaupunginosa-aktiivi Jukka Lähteenmäki Turun Varissuolta, Tekesin ohjelmapäällikkö Virpi Mikkonen, Demos Helsingin tutkija ja resurssiviisauden asiantuntija Maria Ritola, Jyväskylän kaupungin yleiskaavapäällikkö ja arkkitehti Leena Rossi ja kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen

Järjestäjä: Ympäristöministeriö