Demos Helsinki goes South by Southwest

Mikä muuttaa elämäämme tulevaisuudessa? Kuka kehittää seuraavan Facebookin? Vastauksia emme vielä tiedä, mutta tiedämme mistä ne löytyvät. Texasin Austinissa tehdään tulevaisuutta joka vuosi ja nyt mukana on myös Demos Helsinki.

South by Southwest eli SXSW on maailman tunnetuin startup-festivaali. Alunperin vuonna 1987 musiikkifestivaaleina startannut tapahtuma on laajentunut valtavaksi musiikin, videon, interaktiivisen median ja startupien juhlaksi. SXSW on vuosien varrella nostanut lentoon muun muassa TwitterinFoursquaren ja monta muuta megamenestyjää.

“Digitalisaatio on yhä yksi suurimmista muutosajureista. Me olemme SXSW:ssä tutkimassa mitkä ovat kaikkein uusimmat innovaatiot ja palvelut, jotka muuttavat elämäämme. On täysin mahdollista, että tänäkin vuonna festareilta nousee palvelu, jota kohta lähes kaikki käytämme”, kertoo Demos Helsingin Juha Leppänen.

13010676704_7b56613931_bTulevaisuuden ymmärtämisen sekä uusien markkinoiden ja kehityskulkujen hahmottamisen näkökulmasta on tärkeä olla siellä missä uudet asiat syntyvät. SXSW kokoaa yhteen kymmeniätuhansia innovaattoreita, suunnittelijoita, koodareita, muotoilijoita ja vaikuttajia.

“Tämä on ehdottomasti näyteikkuna siihen mistä puolen vuoden kuluttua puhutaan. Tulevina vuosina nähdään miten digitalisaatio muuttaa yhä vahvemmin myös sellaisia toimialoja, joihin se ei ole vielä vaikuttanut”, taustoittaa Demos Helsingin SXSW:n antia Outi Kuittinen.

Demos Helsinki on 8.-17.3. järjestettävässä SXSW-tapahtumassa neljän tutkijan voimin. Tavoite on hankkia ymmärrystä uusista innovaatioista ja käytännöistä muun muassa kuluttajavetoisen clean techin, älykkään kaupungin, terveyden, oppimisen, demokratian, uuden työn, avoimen datan ja yksityyden teemoista. Pyrimme jakamaan tätä ymmärrystä Demos Helsingin blogin välityksellä mahdollisimman laajasti ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin SXSW:stä ja siitä mitä täällä tapahtuu.

Ota yhteyttä:

Juha Leppänen, +358 40 7006585, juha.leppanen@demoshelsinki.fi 

Outi Kuittinen, +358 50 326 5582, outi.kuittinen@demoshelsinki.fi

Kuvat: Heisenberg Media (CC by 2.0)