Smart Retro – proof of concept for sustainable services in the built environment

Keväällä 2014 moninainen ryhmä julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita käynnisti kunnianhimoisen kolmen kaupungin projektin Lahdessa, Tukholmassa ja Oslossa. Hankkeen tavoitteena on rakentaa puuttuva kytkös kestävän rakennetun ympäristön ja kestävien palveluiden välille.

Smart Retro tekee tämän muuttamalla 60- ja 70-lukulaisen rakennuskannan valtavan potentiaalin liiketoiminnaksi, joka yhdistää energiaviisaan korjausrakentamisen ja älykkään palveluntuotannon.

Hankkeen vaikuttavaan konsortioon kuuluvat Lahden kaupunki, Stockholmshem, Stockholm Business Region Development, City of Oslo Futurebuilt, KTH Royal Institute of Technology, Oslo National Academy of the Arts, YIT Corporation, Grandlund ltd, Citycon and Aspelin Ramm. Projektia johtaa  Demos Helsinki, ja rahoittavat Nordic Innovation Fund Nordic Built programme sekä yhteistyökumppanit.

Smart Retroon kuuluu Peloton Smart Retro Acceleration program startupeille ja vakiintuneemmille yrityksille, jotka tarjoavat palveluita, jotka tekevät resurssiviisasta elämästä mahdollista ja helppoa. Ohjelmaan kuuluvat Peloton Innovation campit Tukholmassa ja Lahdessa, jossa konsepteja kehitettään eteenpäin partnerien ja asiantuntijoiden kanssa.

Keväällä 2015 parhaat leiriläiset saivat mahdollisuuden testata palveluitaan todellisessa kokeiluympäristössä Bergamossenin, Tukholman ja Lahden keskustassa pystyäkseen paremmin arvioimaan palvelunsa toteuttamiskelpoisuutta ja vastaamaan käyttäjien tarpeisiin.

 

Lisätietoja ja yhteyshenkilöt

Smart Retro -verkkosivusto: smartretro.demoshelsinki.fi
Smart Retro Pinterest board: Smart Retro – Proof of Concept on Pinterest.

Outi Kuittinen, projektijohtaja Suomessa, outi.kuittinen(a)demoshelsinki.fi, +358 50 326 55 82
Roope Mokka, projektijohtaja Ruotsissa ja Norjassa, roope.mokka(a)demoshelsinki.fi, +358 44 04 00 413

Yhteistyökumppanit

 

partner_logos.001