Demos Helsingin esitelmä palkittiin Davosissa sarjansa parhaana

Ajatushautomo Demos Helsingin esitelmä palkittiin Davosissa pidetyn World Resources Forumin Sustainable Business and Industry -kategorian parhaana. Palkittu Gatekeepers of Sustainable Innovation esittelee Peloton-ohjelmaa, jossa on kehitetty yhdessä yritysten kanssa uusia tuotteita ja palveluita, jotka tukevat ihmisten energiaviisaita valintoja.

Palkinnon saanut Gatekeepers of Sustainable Innovation esittelee Demos Helsingin kehittelemän portinvartijamallin. Mallin avulla Peloton-ohjelmassa mukana olleet yritykset ovat tunnistaneet kuluttajien keskeisiä asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan liittyviä tarpeita ja kehittäneet näihin tarpeisiin vastaavia uusia tuotteita ja palveluita.

gatekeepers_kalvo.001Peloton-ohjelmassa on mukana kaikkiaan 15 toimialaa tai alueellista klusteria, 15 start-up-yritystä ja yli tuhat työpajojen ja innovaatioleirien osallistujaa. Ohjelmasta on saanut alkunsa esimerkiksi Rautakeskon Energiaosaaja-palvelu, joka auttaa remontoijia energiatehokkuuden parantamisessa.

”Pelottomassa on pystytty yhdistämään kuluttajien ymmärtäminen, energiankulutukseen vaikuttavat valinnat ja uuden bisneksen synnyttäminen. Resurssiviisaan talouden kehittämisessä tällaisia kuluttajapalveluihin liittyviä menestyskonsepteja on toistaiseksi koko maailmassa vähän”, kertoo Davosissa Gatekeepers of Sustainable Innovation -esitelmän pitänyt Demos Helsingin Satu Lähteenoja.

 

Lisätietoja World Resources Forumista Davosista:

Aleksi Neuvonen, +358505344241aleksi.neuvonen@demoshelsinki.fi

Satu Lähteenoja, +358445002993satu.lahteenoja@demoshelsinki.fi

Gatekeepers of Sustainable innvation: artikkeli.

Gatekeepers of Sustainable innvation: kalvot.

World Resources Forum kokoaa vuosittain satoja asiantuntijoita Sveitsin Alpeille Davosiin keskustelemaan resurssitalouden muutoksista. Forumin ytimessä ovat resurssien käytön taloudelliset, poliittiset, sosiaaliset ja ympäristövaikutukset. Lisätietoja tapahtumasta:http://www.worldresourcesforum.org/