Tuhannet ottivat mittaa Peloton Clubin startupeista Flow-festivaaleilla

Flow-festivaali muuttui resurssiviisaiden tuotteiden ja palveluiden testikentäksi, kun Demos Helsingin vetämä Peloton Club toi startup-tiimit toivat konseptinsa Suvilahteen lauantaina 10.8. Tuhannet festivaalikävijät pääsivät päivän aikana kokeilemaan mm. joukkoistamiseen perustuvaatavarankuljetuspalvelua, uuden sukupolven suihkua ja autojen yhteiskäyttöä radio-ohjattavilla autoilla.

9508727469_c418ba9c9b_c (1)Päivä pyörähti käyntiin startup-levyraadilla puheohjelma Lämmössä. Yhdeksän Peloton Clubin tiimiä esitteli konseptejaan raadille, joka koostui festivaaliartisteista ja musadiggareista. ”Ekologisen ruoan toimitus ilman välikäsiä valmistajilta kuluttajien ruokapöytiin tarkoittaisi merkittävää muutosta nykymenoon”, perusteli Dalindéon Valtteri Pöyhönen Farmarimarketille antamaansa 10 pistettä.

Kilpailu levyraadin voitosta meni täpäräksi. Farmarimarketin ohi kiilasi lopulta pisteen kaulalla ilmasto-TETin lanseeraava Tulevaisuusagentuuri. Ideana on, että 110 000 TET-harjoittelijaa koulutetaan vuosittain ilmastoasioihin ennen harjoittelun alkua. Lyhyistä harjoittelujaksoista pyritään näin tekemään hyödyllisempiä sekä yritysten että harjoittelijoiden itsensä näkökulmasta. Laura Naukkariselta eli Lau Naulta irtosi tiimille täydet pisteet toimivan konseptin ja täydellisyyttä hipovan esityksen perusteella.

Lämmön pitchien jälkeen toista tuhatta edelläkävijäkäyttäjää pääsi testaamaan Peloton-tiimien resurssiviisaita tuotteita ja palveluita eri puolilla Suvilahtea: käymään suihkussa hikisen keikan jälkeen, kokeilemaan autojen yhteiskäyttöä, buukkaamaan kyydin jatkoille tai etsimään pahvilaatikoita drinkkilippuja vastaan.

9511661494_91db3a9def_c
Tavarakimppakyyti PibbyBaggy demonstroi palveluaan Flow’ssa etsintäpelillä (kuva Tuomas Sarparanta).

”Todellakin tällaiselle palvelulle olisi käyttöä, kunhan tavaroiden siirtäminen paikasta toiseen saadaan sujumaan vaivattomasti ja luotettavasti. Etenkin painavien kamojen, kuten huonekalujen, siirtoon olisi palvelulle meidän perheessä kysyntää”, kommentoi yksi sadoista tavarakimppakyyti Piggybaggyyn tutustuneista festivaalikävijöistä. Tiimi esitteli Suvilahdessa Piggybox-säilytysjärjestelmäänsä pelin avulla, joka simuloi kimppakyydityksiä. Alueelle piilotettiin pahvilaatikoita, joita sadat festivaalikävijät palauttivat Piggyboxille palkintoa vastaan.

Peloton Clubin yritystiimit kehittävät liiketoimintaa niukkenevien luonnonvarojen viisaasta hyödyntämsestä. Tiimit tekevät uusien tuotteiden ja palvelujen avulla kestävistä elämäntapavalinnoista helppoja ja houkuttelevia kuluttajille. Flow-festivaaleilta saamansa käyttäjäpalautteen pohjalta tiimit rakentavat uudet prototyypit ja suuntaavat loppusyksystä kohti Pohjoismaiden suurinta startup-tapahtumaa Slushia.

9508741193_dd1086491d_c
Weegos-tiimi esittelee autojen vertaiskäyttöjärjestelmäänsä Flow-kävijöille (kuva Tuomas Sarparanta)

Missasitko Peloton Clubin Flow’ssa?

 Ei hätää. Seuraavan kerran Peloton Clubin tiimeihin ja Clubin muuhun toimintaan pääsee tutustumaan torstaina 12.9. klo 18 alkaen Putte’s Bar&Pizzassa pidettävässä klubi-illassa. Tuolloin teemana on jakamistalous ja sen erilaiset liiketoimintamallit. Illan pääpuhujana on OuiShare-verkoston perustajiin kuuluva Benjamin Tinq.

Peloton Clubin Flow-tunnelmiin pääsee kiinni myös jälkikäteen katsomalla Tuomas Sarparannan tallentaman kuvakoosteen.