Peloton Club tuo startup-pöhinän Flow-festivaaleille

Energiafiksujen startupien yhteisö Peloton Club on mukana Flow festivaaleilla lauantaina 10.8. Yhteensä 10 tiimiä testaa energiafiksuja tuotteita ja palveluita festivaaliyleisön kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun startup-kulttuuri tuodaan osaksi musiikkifestivaalien ohjelmaa Suomessa.

Peloton Clubin startup-yrityksiä yhdistää se, että ne tekevät kestävät elämäntavat helpoiksi ja houkutteliviksi kuluttajille. Palveluiden kehittämistyössä on tärkeää jatkuva vuorovaikutus käyttäjien kanssa. Flow’ssa on koolla 20 000 ihmistä, joista monet ovat uteliaita uusien tuotteiden ja palveluiden edelläkävijäkokeilijoita. Tämän takia Peloton-startupit kiertävät lauantaina festivaalialueella ja testaavat palveluitaan ihmisten kanssa.

Peloton-startupien konseptit mahdollistavat autojen yhteiskäytön, ekologisen ruoan paremman saatavuuden ja nuorten ilmastotietouden tuomisen osaksi työpaikkojen strategiatyötä. Yksi tiimi on rakentanut suihkuveden kierrättämisen mahdollistavan järjestelmän, jota sitäkin testataan lauantaina (toivottavasti on lämmin päivä). Tiimien esittelyvideoihin ja niiden tuottamiin palveluihin voit tutustua jo ennen lauantaita Peloton Clubin nettisivuilla.

Vastaava teknologian, startupien ja musiikin yhdistelmä on koottu South by Southwest -festivaaleilla Austinissa Texasissa.

Nyt Flow’ssa mukana olevat tiimit ovat osa Peloton Clubin laajempaa kasvuohjelmaa. Flow’n jälkeen seuraava etappi on syksyllä Pohjois-Euroopan suurimmassa startup-tapahtumassa Slushissa, jossa tiimit esittelevät ideansa rahoittajille.

Peloton Club on Demos Helsingin pyörittämä vertaishautomo energiaviisaille startupeille. Siihen kuuluu nyt 20 energiaviisasta start-upia ja lisää tulee koko ajan. Startupit kehittävät kuluttajapalveluita, jotka auttavat ihmisiä elämään ilman energiantuhlausta. Kuluttajien energiankäytöstä 80 % liittyy asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan. Siksi Peloton tuotteet ja palvelut liittyvät näihin sektoreihin. Energian hinnan noustessa energiaviisaan kuluttamisen palveluille on kysyntää ja Peloton-yrityksille avautuu merkittävät kasvumarkkinat. Peloton Clubin taustalla on myös Ympärisöministeriö osana kestävän kulutuksen ja tuotannon ohjelmaa. Lisää tietoa Peloton Clubista löytyy osoitteesta www.pelotonclub.me.