Selkeämmin, nopeammin, monipuolisemmin! Uudistuneiden verkkosivujemme tarina.

Demos Helsingin vanha kotisivu osoittessa Demos.fi oli jo tullut eläkeikään. Vanhimmat kirjoitukset sivulla olivat vuodelta 2006, eli ajalta jolloin Twitter perustettiin ja YouTube vietti yksivuotisjuhliaan. Sivuston uudistaminen oli ollut jo tovin ajankohtainen asia.

Emme kuitenkaan halunneet lähteä vain päivittämään sivuston ulkonäköä, vaan pohdimme perusteellisemmin kotisivumme tarkoitusta ja tehtävää. Työmme vaikuttavuus taataan avoimuudella ja näkyvyydellä. Tämän näkyvyyden parantaminen muodostui uudistuksemme ohjenuoraksi. Uusilla sivuillamme tutustut kattavammin ja nopeammin työhömme.

Esimerkiksi projektikuvausten yhteydessä voit tutustua aiheeseen liittyviin blogiteksteihin, yhteystyötahoihin, kuviin ja esitelmiin. Näin pystyt tutustumaan projektiin syvemmin ja hahmotat nopeasti mitä kaikkea työmme sisältää. Sama verkostoitunut logiikka koskee koko sivun sisältöä. Teemamme, julkaisumme, yheistyökumppanimme ja kirjoituksemme luovat kokonaisuuksia joihin nyt voit helposti tutustua. Erityisesti yhteistyökumppanimme olemme halunneet nostaa näkyviin paremmin kuin aikaisemmilla sivuilla. Demos ei koskaan tee töitä yksin, ja nyt monet kanssamme työskentelevät osaajat saavat ansaitsemansa näkyvyyden.

Demoslaiset tuottavat jatkuvasti työssään uutta tietoa twiitteinä, blogiteksteinä, kuvina, videina, esityksinä ja monin muin tavoin. Uudistetuissa henkilöprofiileissamme näet heti Demoslaisten viimeisintä tuotantoa, kätevästi yhteen listaan kasattuna. Etusivumme kasaa yhteen kaiken tämän materiaalin, eli yksinkertaisesti sanottuna löydät sivuiltamme joka päivä jotain uutta.

Sivustomme uudella Facebook-kommentoinnilla haluamme päästää teidätkin ääneen. Osallistumisen kynnystä on laskettu myös pohtimalla sivun esteettömyyttä: sivusto tukee mm. sokeainlukulaitteita ja sille on rakennettu oma helppokäyttöinen mobiiliversionsa niille, jotka seikkailevat sivuillamme mobiililaitteilla.

Kuitenkin suurin muutos on tapahtunut näkymättömissä. Vanhan sivustomme back office, eli selkokielisesti sanottuna ylläpito-osio, oli jo käynyt auttamattoman vanhaksi. Uudella sivustollamme hyrräävä WordPress-alusta mahdollistaa sivuston vaivattoman päivittämisen. Teille se tarkoittaa sisältöä joka on aiempaa monipuolisempaa ja ajankohtaisempaa. Uuden sivuston myötä voimme vaivattomasti tuottaa teille uutta tietoa ja vastaisuudessa tulette näkemään monipuolisemmin blogikirjoitustemme tukena kuvitusta ja infografiikkaa.

Vanha HTML
Sisällöntuotanto vanhoilla sivuillamme oli pahimmillaan kauhistuttava koodisoppa.

 

Sokerina pohjalla uusi sivustomme mahdollistaa projektikohtaisten teemasivustojen tuottamisen. Tästä esimakua on antanut jo http://spread.demoshelsinki.fi/ joka visualisoi SPREAD-hankkeemme aikajanat.

Uudistusprosessi on ollut pitkä – kärsivällisyydestä kiitos niin Demoksen omalle porukalle kuin sivut tuottaneelle H1:llekin – mutta vihdoin on aika hypätä verkkoviestinnässämme nykyhetkeen. Tervetuloa mukaan!