World Design Capital Paviljonki

Helsingin design-pääkaupunkivuoden keskeinen näyttämö ja foorumi, WDC-paviljonki, viihdytti ja opetti ihmisiä toukokuusta syyskuuhun 2012. Demos Helsingin koordinoima ohjelmisto tarjosi mm. lounasjoogaa, lyhytelokuvafestivaalin ja livelevyraadin.

Tuhannet ihmiset ja sadat kansalaisryhmät osallistuivat kaupunkimuotoiluun WDC-paviljongissa. Puurakenteinen paviljonki toimi 105 kesäpäivää aktiivisen kaupunkilaisuuden toimintakeskuksena. Erilaiset ryhmät toteuttivat monipuolista, kaikille avointa ohjelmaa: tiistaisin ja torstaisin toimintaa, keskiviikkoisin keskustelua, viikonlopuissa tapahtumia ja sunnuntaisin elokuvia.

Demos Helsingin kuratoima ohjelmistossa yhteisökeskeistä. Paviljonki vei design-ajattelun toiminnaksi, joka koukutti erilaisia ihmisiä kehittämään yhteiskuntaa ja omaa elinympäristöään yhdessä. Paviljongin tavoitteena oli tehdä helsinkiläisistä ja muista kävijöistä aktiivisia kaupungin kehittäjiä. Katso tapahtumien järjestäjien manifestit omista tapahtumistaan WDC Paviljongin sivuilta. Paviljongissa oli muun muassa keskustelua köyhyydestä, design-markkinoita, lounasjoogaa, lyhytelokuvafestivaali, kaupunkitanssit ja livelevyraati.

WDC-paviljonki oli Helsingin designpääkaupunkivuoden keskeisin näyttämö ja foorumi. Se viihdytti ja opetti toukokuusta syyskuuhun 2012. Tammikuussa 2013 WDC Paviljonki ja Demos Helsinki palkittiin Helsingin kaupungin Rakentamisen ruusulla.