Sauna-kurssit

Elokuussa 2009 ensimmäistä kertaa järjestetty Sauna-kurssi oli maahanmuuttoa käsitellyt kaksipäiväinen työseminaari kansanedustajille ja virkamiehille

Vuosina 2009 ja 2010 järjestetyt Sauna-kurssit olivat kaksipäiväisiä työseminaareja kansanedustajille, virkamiehille ja järjestötoimijoille. Ensimmäisessä, elokuussa 2009 järjestetyssä Saunassa teemana oli maahanmuutto. Työseminaarin pohjalta julkaistiin Samoilla lauteilla -pamfletti. Syyskesän 2010 Saunassa käsiteltiin kansalaistoiminnan tulevaisuutta ja sen pohjalta julkaistiin Seitsemän kertaa demokratia – Samoilla lauteilla 2010 -raportti. Sauna-kurssit toteutettiin yhteistyössä ajatuspaja e2:n kanssa ja niitä tukivat sisäasiainministeriön koordinoima YES-hanke, Oikeusministeriön demokratia- ja kieliasioiden yksikkö, Kansalaisyhteiskunnan neuvottelukunta, Suomen Kuntaliitto, Tankesmedjan Lokus ja Magma.