Lasten ja nuorten liikkuminen (2012)

Pohdimme yhteistyössä Nuori Suomi ry:n kanssa, minkälaisessa yhteiskunnassa lapset ja nuoret kokisivat enemmän liikkumisen tarjoamaa nautintoa, iloa ja onnea.

Liikkuminen on yksi hyvinvoinnin ja onnellisuuden edellytyksistä. Nuori Suomi pyysi Demos Helsinkiä pohtimaan, minkälaisessa yhteiskunnassa lapset ja nuoret kokisivat enemmän liikkumisen tarjoamaa nautintoa, iloa, hyötyä ja onnea.  Lasten ja nuorten liikkumisen tuoretta suuntaa työstettiin yhdessä useiden satojen toimijoiden kanssa avoimen prosessin avulla. Siinä tuotiin yhteen sekä perinteisiä liikunnan ja urheilun asiantuntijoita että uusia toimijoita ja toimintapoja. Projektin tuloksista koottiin Lasten ja nuorten liikkumisen manifesti 10 teesiä ja 100 lupausta. Katso lisää projektista Nuoren Suomen sivuilta.