Sari Baldauf ja Mikael Sokero nimitetty kansainvälistyvän Demos Helsingin hallitukseen

Sari Baldauf (M.B.A., B.Sc.) ja Mikael Sokero (M.Soc.Sci) on nimitetty Demos ry:n hallituksen jäseniksi. Baldauf toimi Nokian verkkoliiketoiminnan johtajana 1998–2005 ja on toiminut Nokian hallituksen jäsenenä vuodesta 2018. Baldauf toimii lisäksi mm. Daimler AG:n hallintoneuvoston ja nimitysvaliokunnan jäsenenä sekä Aalto yliopiston hallituksen jäsenenä. Mikael Sokero työskentelee Demos Helsingin Science in Society -tiimin vanhempana asiantuntijana.

– Demos Helsinki haluaa olla vaikuttamassa aikamme globaalisti merkittäviin kehityskulkuihin.  Ilmastonmuutos, digitalisaatio ja kaupungistuminen vaikuttavat kaikkiin yhteiskunnan sektoreihin, jotka ovat suuren muodonmuutoksen ääressä vuoteen 2030 mennessä. Sari Baldaufin nimitys hallitukseemme vahvistaa kyvykkyyttämme ratkaista tämä vaikea yhtälö yhä kansainvälistyvämmän kumppaniverkoston kanssa, sanoo Demos Helsingin toiminnanjohtaja Juha Leppänen.

Vuonna 2018 Demos Helsinki rekrytoi 12 uutta ihmistä ja teki viidenneksen työstä Suomen ulkopuolella, lähes 20 maassa. Koko Demos Helsinki -ryhmän liikevaihto oli 3,7 miljoonaa euroa. Demos ry on ryhmän emo, joka omistaa tytäryhtiöt Demos Helsinki oy:n ja Demos Research Institute oy:n. Demos Helsingin kumppaneina on hallintoja, kaupunkeja, yliopistoja, yrityksiä ja järjestöjä.

Sari Baldaufin nimityksen tavoitteena on syventää organisaation ymmärrystä kansainvälistymisestä ja globaaleista markkinoista. Pitkän linjan hallitusammattilaisena Baldauf auttaa myös kehittämään Demos Helsingin kasvua tukevaa hallitustyöskentelyä.

– Demos Helsingin kumppaniverkosto on perustamisesta lähtien ollut kansainvälinen. Nyt kumppanuuksiin haetaan jatkuvuutta. Jotta onnistumme rakentamaan kestäviä ja reiluja jälkiteollisia yhteiskuntia, tarvitsemme mukaan maailman parhaita muutoksentekijöitä, Leppänen sanoo.

Demos ry:n hallituksen uutena työntekijäjäsenenä aloittaa Mikael Sokero, joka on työskennellyt Demos Helsingillä paljon mm. yliopistojen strategiatyön ja tutkimuksella vaikuttamisen parissa.

Demos ry:n hallituksessa jatkavat puheenjohtajana Crisis Management Initiativen toiminnanjohtaja Tuija Talvitie ja hallituksen jäsenenä Demos Helsingin vanhempi konsultti Oona Frilander.

Lisätietoja:

Juha Leppänen, toiminnanjohtaja
juha.leppanen@demoshelsinki.fi, 040 700 6585