Millainen on hyvä elämä ja yhteiskunta robottien kanssa? Robottiakatemian tehtävänä oli nostaa Suomi eettisen robotiikan edelläkävijäksi ja saada aikaan syvempää keskustelua roboteista ja niiden vaikutuksesta. Projektissa järjestettiin kolme seminaaria, joihin osallistui monien eri alojen asiantuntijoita. Seminaarien tavoitteena oli avartaa roboteista käytävää keskustelua, luoda juridisia valmiuksia ja kartoittaa tieteellisen tutkimuksen tarvetta ottamalla…
Millainen on hyvä elämä ja yhteiskunta robottien kanssa?
Robottiakatemian tehtävänä oli nostaa Suomi eettisen robotiikan edelläkävijäksi ja saada aikaan syvempää keskustelua roboteista ja niiden vaikutuksesta.
Projektissa järjestettiin kolme seminaaria, joihin osallistui monien eri alojen asiantuntijoita. Seminaarien tavoitteena oli avartaa roboteista käytävää keskustelua, luoda juridisia valmiuksia ja kartoittaa tieteellisen tutkimuksen tarvetta ottamalla erilaisia näkökulmia robotiikkaan ja automaatioon.
Robottiakatemia järjestettiin yhteistyössä Koneen Säätiön, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön ja KAUTE-säätiön kanssa.
Seminaarien aikataulu ja sisältö
18.02. Robottien etiikka
Pääpaino etiikassa, moraalissa, vuorovaikutuksessa. Millaisia tunteita robotit herättävät meissä ihmisissä, ja miten niitä tulee kontrolloida?
25.4. Robotit ja talous
Kuka omistaa ja ohjaa robotteja? Kenelle data kuuluu? Millaista liiketoimintaa robottien avulla syntyy? Miten sovitaan pelisäännöistä liikenteessä tai ilmatilassa?
20.6. Robotit ja työ
Häviääkö työ? Millaista on työskennellä robotin kanssa? Mikä työ sopii robotille mikä ihmiselle? Entä työnjako tai johtaminen?