Satu Korhonen

Vanhempi konsultti

satu.korhonen@demoshelsinki.fi

+358 44 500 8228

Satu on organisaatiotutkija, jonka erikoisaloja ovat käyttäjälähtöinen kehittäminen, käytäntötutkimus ja sosiaali- ja terveyspalvelut. Satua inspiroi yhteisöjen kyky kehittää toimintaansa ja tuottaa hyvinvointia, mikä on ajankohtaista sosiaali- ja terveysalan rakenteellisessa muutoksessa.

Satu pitää tuotteiden ja palvelujen yhteiskehittämistä tärkeänä julkisen sektorin uudistamisen välineenä. Satu tekee valtio-opin väitöskirjaa uusien toimintamallien käyttöönotosta ja hänellä on tuotekehittäjän ammattitutkinto.

Satu on työskennellyt aiemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella ja ollut rakentamassa sosiaali- ja terveysalalle avointa innovaatioympäristöä, Innokylää. Innokylässä Satu kehitti Innotuutorikoulutuksen sosiaali- ja terveysalan kehittäjille. Koulutukseen osallistuneet yli sata kehittäjää muodostavat vahvan osaamisverkoston sosiaali- ja terveysalan asiakaslähtöiseen uudistamiseen. Käytännön kokemusta Satu on hankkinut toimiessaan sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla. Satu on myös tutkinut naisyrittäjyyttä Työterveyslaitoksella.

Satun pitkäaikaisena kiinnostuksen kohteena on ihmisten oma toimintakyky ja palvelujen järjestäminen sitä tukevaksi. Aktiiviset yhteisöt ovat uudistuvan demokratian ja mielekkään suunnittelun perusta.