Pinja Lehtonen

Vanhempi asiantuntija, vuorovaikutus

pinja.lehtonen@demoshelsinki.fi

+358 45 670 3838

Pinja fasilitoi tieteen ja muun yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta Demos Helsingin tutkimushankkeissa. Hän työskentelee yhteiskuntien perusrakenteita uudistavassa tiimissä ja kahdessa tutkimusprojektissa. Pinja johtaa Demoksen työtä TOKEN-nimisessä EU-projektissa, joka keskittyy lohkoketjuteknologioiden käyttöön julkishallinnossa. Tämän ohella hän johtaa STN-rahoitteisen WELGO-hankkeen vuorovaikutus- ja viestintätyötä. WELGO kehittää terveyskriisien hallintaa Suomessa.

Pinja on kartuttanut laajaa kokemusta monitieteisistä tutkimushankkeista jo ennen Demokselle tuloa. Tutkijana hän on keskittynyt teknologioiden yhteiskunnallisiin ulottuvuuksiin, poliittiseen toimijuuteen ja energiamurrokseen. Hän on väitellyt kansainvälisen politiikan tohtoriksi Tampereen yliopistosta. Pinjaa motivoi työ tieteellisen tiedon kattavamman hyödyntämisen, yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta.

Kiinnostus vuorovaikutusta ja yhteiskehittämistä kohtaan ulottuvat myös työajan ulkopuolelle. Pinja saa virtaa kohtaamisista ja ihmisten erikoiset piirteet kiehtovat häntä. Rauhaa hän ammentaa luonnosta – mieluiten veden ääreltä.