Jussi Impiö

Vanhempi konsultti

jussi.impio@demoshelsinki.fi

+358 50 480 2555

Jussi erityisosaamisaluetta on teknologian soveltaminen yhteiskunnallisiin ja globaaleihin haasteisiin. Erityisenä mielenkiinnokohteena Ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja Afrikan sosioekonomiset muutosprosessit. Lisäksi Jussin osaamiseen kuuluu monialaisten yhteistoimintaprojektien luotsaaminen ja kestävän kehityksen liiketoimintamallit.

Jussi on vetänyt kymmeniä tutkimus- ja tuotekehityshankkeita ympäri maailmaa: älyvaatteista, digitaalisista oppimateriaaleista, kehitysinnovaatioista, epidemioiden ennakoinnista aina tekoäly- ja turvallisuussovelluksiin.

“Nopeasti muuttuvassa maailmassa on jatkuvasti kyettävä kyseenalaistamaan omia pään sisäisiä oppirakennelmiaan ja kyettävä ounastelemaan emergenttejä muuttujia ja rakenteita jo hailakoimmista pikkuvinkeistä.”

Ennen Demos Helsinkiä Jussi työskentellyt tutkimusjohtajana Nokian tutkimuskeskuksessa ja yrittäjänä. Vuonna 2007 hän perusti Nokian tutkimuskeskuksen Nairobiin ja johti sitä vuoteen 2013  saakka. Vuonna 2013 Jussi perusti Fuzu mobiilipalvelun, jolla on lähes 2 miljoonaa käyttäjää Itä-Afrikassa. Koulutukseltaan Jussi on teollinen muotoilija (MA), opintoja myös kulttuuriantropologiassa ja elokuvahistoriassa.

Vapaalla Jussi harrastaa polkujuoksua, avovesiuintia ja retkeilyä perheen kanssa. Lisäksi Jussi on Porvoon kaupunginvaltuutettu, Rakennus- ja ympristölautakunnan jäsen sekä Porvoon Energia OY:n hallituksen jäsen.