Iina Koskinen

Lead, tutkimuksella vaikuttaminen

iina.koskinen@demoshelsinki.fi

+358505576578

Iina toimii regeneratiivinen infrastruktuuri -tiimin vetäjänä ja vastaa Demos Helsingin tieteellisen tutkimustoiminnan operatiivisesta johtamisesta.

Iina vastaa tiimin toiminnan johtamisesta tavoitteena edistää fyysisten ja digitaalisten infrastruktuurien kehittämisen kautta kestävää, oikeudenmukaista ja iloista tulevaisuutta. Iina johtaa Demos Helsingin tutkimustoiminnan kokonaisuutta ja pitää huolta siitä, että Demos Helsingillä on tarvittavat prosessit, resurssit ja kyvykkyydet tehdä tieteellisesti korkeatasoista ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta.

Iina on myös projektipäällikkö Netzerocities -tutkimushankkeessa, joka tukee Euroopan komission missiota johdattaa 100 kaupunkia ilmastoneutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Iina on erikoistunut tutkimuksen yhteiskehittämiseen ja tutkimuksen vaikuttavuuden edistämiseen. Hän on johtanut tieteellistä vuorovaikutusta Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen hankkeissa sekä Euroopan komission Horisontti-hankkeissa. Ennen Demosta Iina on työskennellyt Helsingin yliopistossa sekä erilaisissa tieteen ja yhteiskunnan rajapintaorganisaatioissa.

Iina on opiskellut filosofiaa (FM, Helsingin yliopisto) ja viestintää. Vapaa-ajalla Iinan voi löytää nenä kiinni kirjassa tai kädet mullassa puutarhapalstalla yrittämässä ymmärtää elämän perimmäisiä kysymyksiä.