Damiano Cerrone

Konsultti

damiano.cerrone@demoshelsinki.fi

+358449889702‬

Damiano Cerrone työskentelee konsulttina Urban Transformations -tiimissä. Hän kehittää useita sidosryhmiä yhdistävää strategiatyötä julkishallinnosta teollisuuteen. Jotta kaupunkien johtamisen ja päätöksenteon muutosta voidaan vauhdittaa, tulee kaupunkikehittämisessa Damianon mukaan hyödyntää ennen kaikkia digitaalisen yhteiskunnan mahdollisuuksia. Hänen omassa tutkimuksessaan ihmisten digitaalista jalanjälkeä hyödynnetään kaupunkisuunnitteluratkaisujen tarkastelussa.

Damianon ydinosaamista ovat:

  • Akateemisen tutkimuksen soveltaminen kaupunki- ja aluekehitykseen.
  • Vuorovaikutussuunnittelu: paikkojen ja niiden digitaalisen jalanjäljen monimutkaisten suhteiden purkaminen kaupunkisuunnittelussa.
  • Visuaalinen viestintä: lisäarvon luominen ideoille ja strategioille erottuvilla visualisoinneilla.
Damiano on myös SPIN Unitin perustaja ja mukana Terreform Center for Advanced Urban Analysis and the Spatial Ethnography Labin toiminnassa. Hän on opiskellut kaupunkisuunnittelua Sapienzan yliopistossa Roomassa ja Viron taideakatemiassa sekä soveltavaa tutkimusta Tampereen teknillisessä yliopistossa. Viime aikoina hän on luennoinut Tampereen teknillisessä yliopistossa, Pekingin teknillisessä yliopistossa, Aalto-yliopistossa, Rotterdamin Erasmus-yliopistossa ja TalTechissa.

Hän tekee työn ohessa väitöskirjaa.