Atte Ojanen

Tutkimuskoordinaattori

atte.ojanen@demoshelsinki.fi

+358509177994

Atte työskentelee tutkimuskoordinaattorina Demos Helsingin Emancipatory Economy -tiimissä.

 

Hänen työnsä keskittyy tutkimushankkeisiin ja -hakemuksiin, jotka liittyvät uusien teknologioiden yhteiskunnallisiin vaikutuksiin ja deliberatiiviseen demokratiaan. Atella on runsaasti kokemusta yhteiskunnallisiin ja taloudellisiin muutoksiin liittyvästä tutkimusrahoituksesta erityisesti Horisontti Eurooppa -ohjelman puitteissa.

 

Atte on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta, jossa hän opiskeli käytännöllistä filosofiaa, ja hänen tutkielmansa käsitteli tulevien sukupolvien poliittista edustamista. Aiemmin hän on työskennellyt Euroopan parlamentin sisäisessä ajatushautomossa ja Ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksikössä keskittyen globaaleihin trendeihin ja strategiseen ennakointiin. Opintojensa kautta hänellä on myös asiantuntemusta tekoälyn etiikasta sosioteknisestä näkökulmasta.

 

Vapaa-ajallaan Aten voi löytää juoksemasta Helsingin laitamilta podcasteja kuunnellen. Lisäksi hän seuraa aktiivisesti efektiivistä altruismia ja toimii Turku AI Societyssä, tekoälyn etiikkaan keskittyneessä ajatushautomossa.