Maailma tarvitsee suuria ajatuksia – Demos Helsingin alkuvuoden julkaisuja

Demos Helsingin alkuvuoden julkaisuissa pohditaan muun muassa uuden ajan sosiaaliturvaa, julkisen hallinnon innovaatioita, yritysten resurssitehokkuutta ja ehkäisevän päihdetyön skenaarioita. 

Empowering Governments to Steer the 21st Century

Vuosisatamme ominaispiirteitä ovat kompleksisuus, epävarmuus ja nopea muutos. Hallitukset kaikkialla maailmassa kamppailevat vastatakseen näihin haasteisiin. Samalla kansalaisten luottamus hallituksiin ja perinteisiin vaikuttamisen tapoihin ovat olleet laskussa jo vuosikymmeniä. Tutustu visioomme tulevaisuuden julkisesta hallinnosta.

Lue visiopaperi.

Ota yhteyttä Governance Innovation -tiimiin.

Universalism in the Next Era: Moving Beyond Redistribution

Käynnissä oleva taloudellinen ja yhteiskunnallinen muutos vaatii uusia perusturvan muotoja, jotka palvelevat nykyistä paremmin ihmisten tarpeita ja auttavat meitä kukoistamaan jälkiteollisessa ajassa. On tullut aika puhua perustuloa tärkeämmästä käsitteestä – sosiaaliturvan universalismista.

Lue visiopaperi.

State Capability, Policymaking and the Fourth Industrial Revolution

Miten teknologinen kehitys muuttaa poliittista päätöksentekoa, kun siirrymme jälkiteolliseen aikaan? Tämä julkaisu on tehty yhteistyössä useiden sellaisten organisaatioiden kanssa, jotka ovat kiinnostuneita tuomaan teknologisen kehityksen innovaatioita päätöksenteon prosesseihin.

Lue tulevaisuuskatsaus.

Liity webinaarin, joka järjestetään torstaina 7. maaliskuuta. Voit rekisteröityä täällä.

Neljä skenaariota ehkäisevän päihdetyön tulevaisuudesta

Kuinka yhteiskuntamme päihdepolitiikan linja tulee kehittymään 2030 mennessä? Rakensimme neljä skenaariota Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n tulevaisuuden toimintaympäristöön.

Tutustu skenaarioihin.

Futures Brief: The Consumer Business Models of the Future

Tulevia vuosia leimaavat hiilen käytön ja päästöjen vähentäminen, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, luonnonvarojen heikkeneminen ja kiertotalouden nousu. Kuinka onnistumme luomaan arvokkaita tuotteita ja palveluja, jotka on tuotettu kestävästi?

Lue tulevaisuuskatsauksemme.

Ota yhteyttä One Planet Economy -tiimiin.

****

Seuraa meitä FacebookissaTwitterissä ja LinkedInissä niin saat aina viimeisimmät tiedot julkaisuista ja tapahtumista.