Hae tutkimusharjoittelijaksi Demos Helsinkiin

Haluatko oppia ratkaisemaan työksesi yhteiskunnallisia ongelmia? Haaveiletko työstä, jossa voit yhdistää tutkimusta, kehittämistä ja yhteiskunnallista vaikutusta? Kaipaatko päästä soveltamaan taitojasi luovasti ja kehittämään ajatteluasi yhdessä muiden kanssa? Jos vastauksesi kysymyksiin on “hel yes”, on tähän nyt oiva mahdollisuus, sillä haku ajatushautomo Demos Helsingin kevään harjoitteluohjelmaan on auki pe 4.11. asti.

You can apply also if you don’t speak Finnish. More information in English here.

Aihealueista pääset syventymään kiinnostuksesi mukaan mm. resurssiviisaaseen talouteen, kestäviin elämäntapoihin, kaupunkikehittämiseen, kestävään hyvinvointiin, demokratiaan ja ihmisten kyvykkyyksien kasvattamiseen. Harjoittelun aikana pääset työskentelemään hyvin monenlaisissa projekteissa, joissa näköalasi ja taitosi tarttua uusiin asioihin karttuvat.

Harjoittelun aikana opit taustasi ja tavoitteidesi pohjalta kumppanuuksien rakentamisesta, työn organisoinnista, tulevaisuuden tutkimuksen menetelmistä, yhteiskehittämisestä, tutkimusaineiston kokoamisesta ja analysoinnista sekä tiedon ja ajatusten muotoilusta herättäväksi teksteiksi tai vaikkapa oivaltaviksi kuviksi. Työ ei ole vain suurten ideoiden pallottelua, vaan useimmiten myös hyvin käytännönläheistä toteuttamista.

Demos Helsingissä kaikki osallistuvat kaikkeen tekemiseen ja auttavat toisiaan yli projektirajojen, myös harjoittelijat. Toimistoarkemme jakavat yrityspalveluihin erikoistunut tytäryhtiömme Demos Effect sekä viestintätoimisto Kaskas Media.

Harjoittelijoilta edellytettävät perusvalmiudet

Edellytämme harjoittelijoilta laajaa kiinnostusta maailmaan, halua yhdessä tekemiseen sekä alustavia perustaitoja projekti- ja tutkimustyöstä. Arvostamme oman alan osaamista, mutta opintojen ulkopuolinen aktiivisuus on meille yhtä tärkeää. Odotamme kykyä selkeään kirjalliseen ja suulliseen ilmaisuun suomeksi sekä englanniksi. Ruotsin ja muiden kielten osaaminen on eduksi, samoin kansainvälinen kokemus.

Edellytyksenä harjoittelulle on opiskelupaikka suomalaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa. Opintotaustasi voi olla esimerkiksi muotoilija, yhteiskunta-, käyttäytymis-, tilasto- tai taloustieteilijä, suunnittelija, insinööri, kauppatieteilijä tai humanisti. Älä kuitenkaan anna näiden esimerkkien rajoittaa sinua – sinä itse tiedät, miksi harjoittelu meillä olisi molemmin puolisesti arvokas kokemus. Jos olet utelias, toimeen tarttuva, analyyttinen ja motivoitunut, viihdyt työyhteisössämme erinomaisesti.

Harjoittelun kesto ja hakuprosessi

Harjoittelun kesto on kolme kuukautta. Harjoittelun voi aloittaa loppuvuoden 2016 tai kevään 2017 aikana sopimuksen mukaan. Harjoittelusta maksetaan harjoittelukorvausta. Valitsemme tässä haussa useamman harjoittelijan.

Hakuaika päättyy pe 4.11.2016. Harjoittelijahaastattelut järjestetään työpajamuotoisesti ma 14.11. klo 13-16 Helsingissä. Kun jätät hakemuksen, varaa samalla kalenteristasi tämä ajankohta ja valmistaudu tulemaan paikan päälle työpajaan. Kutsumme jatkoon valitut haastatteluun to 10.11. mennessä.

Täytäthän alla olevan hakemuslomakkeen huolella. Arvostamme selkeitä, napakoita vastauksia. Hakemukseen kuuluu ennakkotehtävä, joka pisteytetään ja otetaan huomioon tärkeänä osana hakuprosessia.

Jos lomake ei näy oikein löydät sen osoitteesta https://goo.gl/forms/kVyreZA7EsTN1WcC3

Lisätietoja:

Petra Sipari petra.sipari@demoshelsinki.fi tai +358 50 538 5650

Demos Helsinki on itsenäinen ajatushautomo. Rakennamme tulevaisuuden yhteiskuntaa,  jossa ihmisten hyvinvointi ja vaikutusmahdollisuudet kasvavat, mutta ihmiskunnan luonnonresurssien käyttö vähenee merkittävästi.

Liikkeenjohdon konsultointiin erikoistuneen Demos Effectin harjoittelijahaku avataan myöhemmin tänä vuonna.