Oletko mukana isojen poikien ilmastopelissä?

Kahdeksan päivää sitten Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin ilmastonmuutoksen isoista pojista otsikolla Ilmastonmuutoksen suuret syylliset. Se raapaisi pintaa yksilön vastuusta. Onko Sitä? Tavarataivas-elokuvan ohjaajana tunnettu Petri Luukkainen tyrmistyi. Eihän tässä näin voi käydä. Eikö hänen teoillaan todellakaan ole merkitystä? Niinpä juuri ilmestyi Luukkaisen elokuva Isojen poikien ilmastopelissä.

Pikadokumentissaan Luukkainen haastattelee elokuvan inspiraation lähteenä toimineen Helsingin Sanomien artikkelin kirjoittanutta toimittaja Anna-Sofia Berneriä, Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusprofessori Eva Heiskasta, filosofi Simo Kyllöstä sekä minua Demos Helsingin tutkija Roope Mokkaa.

Isojen poikien ilmastopelissä -pikadokumentti on nähtävissä Youtubessa:

Twitter: #pikadokumentti

Isojen poikien ilmastopelissä
Suomi 2013, pituus 10min
Ohjaaja: Petri Luukkainen
Tuotantoyhtiö: Unikino